Gigantul de audit PricewaterhouseCoopers (PwC) a publicat un nou raport cu privire la activitatea financiară din ecosistemul cripto. Analiza include achizițiile de companii din domeniu și rundele de finanțare.

Achizițiile de companii crypto, in crestere

Conform raportului, achizițiile de companii crypto s-au ridicat la aproape 600 de milioane de dolari în primul semestru. A fost înregistrată și cea mai mare vânzare de companie cripto – 400 de milioane de dolari plătiți de Binance pentru CoinMarketCap. Prin comparație, în 2019, această valoare s-a ridicat la 480 milioane în primul semestru și a ajuns la 1.9 miliarde de dolari la sfârșitul anului.

A crescut de asemenea activitatea de strângere de fonduri prin runde de finanțare. S-au strâns 1.1 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2020, din care Bakkt a fost beneficiarul a 300 de milioane de dolari în martie.

”Ne așteptăm să vedem o consolidare suplimentară în industrie, precum și o creștere a finanțării pentru jucătorii care se concentrează pe construirea de soluții pentru investitorii instituționali”,

concluzionează raportul PwC.