Veniturile provenite din comisioanele de tranzacții din rețeaua Ethereum au ajuns la peste 285,1 milioane de dolari în august. Conform analizei realizate de The Block, aceasta este o creștere de 98,2% față de luna anterioară și o valoare maximă atinsă în ultimele 25 de luni.

Comisioanele de tranzacții din rețeaua Ethereum au ridicat moralul minerilor

Minerii Ethereum au beneficiat masiv de pe urma explozieie de interes pentru ecosistemul DeFi. Numărul mare de tranzacții generate de fenomenul yield farming și alte aplicații DeFi au provocat creșterea taxelor de tranzacție. În august, veniturile provenite din taxele de tranzacție au atins 40% din valoarea totală a câștigurilor obținute de mineri. Prin comparație, în mai procentul era de doar 10%.
În prezent, comisioanele sunt cuprinse între 450 și 550 gwei, adică peste 4$ pe tranzacție.

De exemplu, pe 12 august, minerii au câștigat 17.000 ETH în comisioane, în timp ce recompensele de bloc au fost de doar 13.500 ETH.

Cumpara si Vinde Ethereum folosind LDV Bank!

Dezvoltatorii Ethereum discută în prezent mai multe opțiuni pentru reducerea taxelor de tranzacție sau alternativa de returnare a acestora. Nu a fost încă luată o decizie finală pentru o soluție în acest sens.