Autoritățile de reglementare financiară din Africa de Sud au recomandat ca criptomonedele „să rămână fără statut legal de monedă”. Recomandarea a fost făcută într-o foaie de parcurs ce reprezintă draftul pentru viitoarele legi cripto.

Ce este Ethereum? Ce este o aplicatie descentralizata – dAps?

Aceste recomandări prevăd reglementări foarte stricte pentru industria cripto, care implementează recomandările FATF. Printre prevederi se numără ”legea de călătorie”, înregistrarea companiilor ce gestionează criptomonede și reguli stricte AML. De asemenea, prevede restricții formale cu privire la modul în care criptomonedele pot fi utilizate.

De exemplu, documentul solicită o interdicție cu privire la utilizării acestora ca instrument de decontare în infrastructura financiară a Africii de Sud. Cu toate acestea, criptomonedele pot fi folosite „în scopuri de plăți interne” și vor fi reglementate în consecință.

Un sondaj realizat de GlobalWebIndex în 2018 a arătat că aproximativ 10,7 la sută dintre utilizatorii de internet din Africa de Sud au achiziționat Bitcoin.

CryptoZZ