Oamenii încep să conștientizeze potențialul imens pe care îl au criptomonedele, dar sursele de informații credibile sunt dificil de identificat. Așadar, care sunt cele mai influnete persoane din industria cripto?

CHANGPENG ZHAO

Zhao, cunoscut ca ”CZ”, este în prezent CEO-ul Binance, unul dintre cele mai mari exchange-uri cripto din lume. Anterior, el a fost director tehnic pentru platforma Okcoin și a lucrat ca dezvoltator pentru Blockchain.info. În prezent, este probabil cea mai importantă personalitate din comunitatea cripto alături de Vitalik Buterin. Apare de asemenea și pe lista celor mai bogați oameni din cripto întocmită de Forbes.

Retrospectiva crypto 2019

VITALIK BUTERIN

Buterin este cunoscut din postura de co-fondator al proiectului Ethereum și autorul whitepaper-ului ETH. În cei cinci ani de activitate, el a avut un rol major în dezvoltarea celei mai utilizate rețele blockchain pentru dezvoltarea de dApps. Conform propriilor declarații, deși inițial a lucrat ca dezvoltator Bitcoin, a considerat că industria necesită un sistem care să permită dezvoltarea de aplicații.

BRIAN ARMSTRONG

Co-fondatorul și CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong este considerat în prezent unul dintre experții industriei crypto. Similar cu CZ, el dorește să transforme exchange-ul într-o platformă internațională integrată care să permită acces facil la tranzacționarea de criptomonede pentru toate tipurile de investitori.

MICHAEL NOVOGRATZ

Înainte de a lansa firma sa de investiții crypto Galaxy Digital, Novogratz a lucrat ca manager de fonduri speculative pentru Fortress Investment Group. El susține că peste 20% din portofoliul său actual de investiții este format din cripto. Novogratz este considerat drept unul dntre cei mai optimiști avocați Bitcoin de comunitatea globală de investitori.

GEMENII WINKLEVOSS

Tyler și Cameron Winklevoss sunt proprietarii firmei de investiții Winklevoss Capital și fondatorii exchange-ului cripto „Gemini”. Tyler este primul miliardar Bitcoin din lume.

În aprilie 2013, frații au spus că dețineau aproape 1 la sută din tot Bitcoin-ul existent la acea vreme. În prezent, ei dețin BTC în valoare de peste 1 miliard de dolari.

BRAD GARLINGHOUSE

Fondatorul Ripple – unul dintre cei mai mari procesatori de plăți crypto din lume – Brad Garlinghouse este un nume extrem de popular în industria cripto. El a ocupat anterior funcția de director general al Hightail, un serviciu de partajare a fișierelor. Garlinghouse este de asemenea un investitor extrem de activ în start-up-urile fintech, cu peste 40 de proiecte finanțate la activ.

ROGER VER

Inițial un mare susținător al Bitcoin, Roger Ver a fost unul dintre primii investitori mari care a început să investească în proiecte cripto. În prezent, el ocupă funcția de CEO Bitcoin.com și este, de asemenea, unul dintre cei mai importanți susținători ai Bitcoin Cash.

BARRY SILBERT

Barry Silbert este fondatorul Digital Currency Group, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din spațiul cripto. De asemenea, este și CEO al Grayscale Investments, o autoritate în ceea ce privește investițiile în criptomonede.

JIHAN WU

Unul dintre fondatorii principali ai Bitmain, Jihan Wu este considerat de mulți drept nașul mineritului de criptomonede. Valoarea sa personală netă este estimată la mai mult de 2 miliarde de dolari.

Wu este de asemenea unul dintre cei mai căutați speakeri la conferințele cripto organizate la nivel mondial. Compania Bitmain este în prezent cel mai mare producător de echipamente de minare criptomonede, deși în ultimii doi ani a avut de suferit.

ADAM BACK

Criptograful de renume mondial Adam Back este cunoscut pentru munca sa cu hashcash – un sistem PoW conceput pentru a ajuta operatorii de servicii de e-mail să filtreze spam-ul. În prezent, el este CEO-ul Blockstream – un startup cripto, axat pe dezvoltarea side-chains și a altor aplicații inovatoare.

Alte persoane din industria cripto sunt Kathleen Breitman, cofondatoarea Tezos, Charlie lee, fondatorul Litecoin, Joseph Lubin de la Consensys și expertul în computere Nick Szabo.

CryptoZZ