Într-o scrisoare adresată Comisiei Europene, gigantul de plăți PayPal a afirmat că a luat „măsuri unilaterale și tangibile pentru a-și dezvolta în continuare capacitățile în zona activelor criptografice”.

Declarația a fost făcută în luna martie, ca feedback la consultarea publică deschisă de Comisia Europeană în decembrie anul trecut pentru construirea unui cadru UE pentru industria cripto.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Paypal se alăturase inițial proiectului de criptomonedă stabilă Libra, însă s-a retras după patru luni alături de Mastercard și Visa.

Servicii de cumpărare și vânzare de criptomonede pentru 300 de milioane de utilizatori

Revelația PayPal este semnificativă, deoarece procesatorul de plăți are în prezent peste 300 de milioane de utilizatori. Aparent, este posibil ca aceștia să beneficieze în viitor de servicii de cumpărare și vânzare de criptomonede.

PayPal pare însă să aștepte clarificarea reglementărilor cu privire la ecosistemul cripto – în scrisoarea sa, procesatorul de plăți a solicitat Comisiei Europene să stabilească definiții clare ale diferitelor activități asociate cu criptomonede pentru a asigura o protecție adecvată a consumatorilor și a investitorilor. De asemenea, PayPal a sugerat ca aceste activități să intre în sfera de aplicare a normelor împotriva spălării banilor.