Ambasadorul aurului, Peter Schiff, a declarat că deținătorii de Bitcoin (BTC) sunt interesați să se îmbogățească. Ei nu consideră criptomoneda un depozit de valoare, care este cel mai discutat caz de utilizare al Bitcoin.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Foarte mulți analiști au comparat BTC cu aurul digital, considerând-ul o metodă eficientă de a se proteja de fluctuațiile de pe piețele financiare tradiționale.

Deținătorii de Bitcoin cauta profit rapid

Într-un podcast al lui Peter McCormack, Schiff a susținut că bitcoinerii doresc de fapt profit, nu o protecție constantă a averii împotriva inflației.

“Eu cumpăr aur ca o modalitate de a-mi păstra averea, ca loc conservator pentru a păstra lichiditatea, spre deosebire de a o păstra în dolari sau în altă monedă fiat. Nu spun nimănui că se vor îmbogăți din aur, ci că își vor păstra averea pe care o vor pierde alții. Oamenii care cumpără Bitcoin nu caută stabilitate. Nu caută să-și păstreze puterea de cumpărare. Toți cei cu care am vorbit despre Bitcoin cred că va urca până la 50.000 USD, 100.000 USD, 1.000.000 USD. Ei cred că se vor îmbogăți din Bitcoin”.

Realitatea este că BTC a crescut de la mai puțin de la un cent în 2009 la aproximativ 20.000$ în zece ani. Criptomoneda a generat profit în 89% din perioada sa de existență, conform analiștilor.