Guvernatorul Federal Reserve Board, Lael Brainard, a declarat ieri că banca centrală a Statelor Unite testează tehnologia DLT. Scopul este de a studia daca dolarul digital poati fi utilizat în ecosistemul de plăți, politica monetară, stabilitatea financiară și sectorul bancar.

“Pentru a îmbunătăți înțelegerea de către Federal Reserve a monedelor digitale, filiala din Boston colaborează cu cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) într-un efort complex pentru construirea și testarea unei monede digitale ce ar putea fi utilizată de banca centrală”,

a spus Brainard.

Dolarul digital va fi disponibil pentru teste

Codul acestor experimente va fi publicat sub licență open-source pentru ca publicul larg pentru teste.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Brainard a explicat că existența altor CBDC și criptomonede private, cum ar fi Bitcoin și Libra, subliniază necesitatea ca SUA să evalueze ideea unui dolar digital.

„Monedele digitale, inclusiv monedele digitale ale băncii centrale (CBDC), oferă oportunități, dar și riscuri asociate cu confidențialitatea, activitatea ilicită și stabilitatea financiară. Această perspectivă a intensificat apelurile pentru ca CBDC să mențină moneda suverană (dolarul) ca ancoră a sistemelor de plată ale națiunii.
Având în vedere aceste aspecte importante, Federal Reserve este activă în efectuarea cercetărilor și experimentărilor legate de tehnologiile distribuite și cazurile potențiale de utilizare a monedelor digitale”,

a declarat Brainard.