Doi profestori de la Inițiativa Blockchain Haas a Universității Berkeley din California au realizat o analiză cu privire la efectul monedelor stabile asupra ecosistemului cripto. Raportul a concluzionat că acestea nu afectează prețurile criptomonedelor.

Ce sunt monedele stabile – StableCoins?

Analiza lor privind datele de tranzacționare arată că fluxurile de stablecoins sunt în concordanță cu investitorii care le folosesc ca depozit de valoare în perioadele de risc sau deprecierea prețurilor.

Raportul contrazice un studiu similar realizat în iulie 2018, care susținea că prețurile criptomonedelor sunt influențate prin emisia de stablecoins. Noua analiză Berkeley concluzionează:

„Nu găsim nicio dovadă sistematică conform căreia emisia de criptomonede stabile afectează prețurile criptomonedelor. Mai degrabă, dovezile noastre susțin opinii alternative, că emisia de stablecoins răspunde endogen la deviațiile de preț de pe piețele secundare, iar criptomonedele stabile îndeplinesc în mod constant un rol de refugiu în economia digitală”.

CryptoZZ