Biroul de control al monedei din SUA (OCC) a publicat un nou set de recomandări, ce include referințe la emitenții de criptomonede stabile. Mai exact, OCC a clarificat că băncile îi pot sprijini pe aceștia prin asigurarea rezervelor de valute fiat.

„Băncile naționale și asociațiile federale de economii se angajează în prezent în activități legate de criptomonede stabile care implică miliarde de dolari în fiecare zi. Aceste recomandări oferă o mai mare certitudine de reglementare pentru băncile din sistemul bancar federal pentru a furniza acele servicii clienților într-o manieră sigură și sănătoasă “,

a declarat directorul OCC.

Emitenții de criptomonede stabile sprijiniti de OCC

În plus, SEC a anunțat la rândul său că criptomonedele stabile bazate 1:1 pe valute fiat precum dolarul nu sunt securities. Asta înseamnă că tokenurile bazate pe „coșuri” de valute precum Saga sau unele versiuni ale Libra sunt excluse. Noile recomandări nu se aplică nici criptomonedelor stabile bazate pe algoritmi de calcul sau alte active.

Ce sunt criptomonedele stabile – StableCoins?

În plus, autoritățile americane s-au arătat dispuse să îi sprijine pe emitenții de criptomonede stabile și cu documente oficiale. OCC le permite băncilor să confirme că sunt depozitarii rezervelor de fiat, iar FinHub al SEC poate emite la cerere o scrisoare care să declare că o anumită criptomonedă stabilă nu intră la categoria security.