Comisia Europeană a început să lucreze la planul său de reglementare a criptomonedelor pe piața unică. La sfârșitul anului trecut, Comisia a realizat o consultare publică pentru a stabili prioritățile în ce privește reglementarea acestor noi active.

Un pachet de legi pentru criptomonede ar sprijini activitatea acestora

Conform unui raport publicat de IFCReview, autoritățile europene au ajuns la concluzia că există trei aspecte ce trebuie clarificate:

  • definiții pentru toate tipurile de criptomonede, inclusiv stablecoins și security tokens;
  • modificări ale Directivei II cu privire la instrumentele de pe piețele financiare („MiFID II” Directiva 2014/65 / UE) pentru includerea activelor cripto;
  • un sistem de standarde pentru platformele bazate pe blockchain.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al UE, care a explicat anterior că lipsa reglementărilor la nivelul Uniunii dezavantajează companiile europene:

„Lipsa de securitate juridică este adesea citată ca principală barieră în dezvoltarea unei piețe solide de cripto-active în UE. Aceasta este o șansă bună pentru Europa de a-și consolida poziția internațională și de a deveni un model global de stabilire a standardelor, iar companiile europene pot deveni lideri în noile tehnologii pentru finanțele digitale “,

a explicat Dombrovskis.

Piața unică europeană

Un pachet de legi pentru criptomonede care să se aplice la nivelul UE va sprijini astfel activitatea acestora. În prezent, majoritatea țărilor europene au adoptat propria legislație, ceea ce îngreunează activitatea companiilor multinaționale ce gestionează criptomonede. În plus, multe tipuri de monede digitale nu sunt acoperite de legi.

Includerea activele cripto în cadrul directivei MiFID II le vor transforma în instrumente financiare recunoscute pe piața unică europeană.

Conform unui proiect citat de IFCReview, pachetul de legi ar urma să fie adus în discuție de Comisia Europeană până la sfârșitul acestui an.

„Ne așteptăm ca această legislație să fie istorică pentru Europa. Aceste legi vor sprijini finanțele digitale în întreaga Uniune pentru mulți ani”,

a comentat Bruno Schneider-Le Saout, președintele Federației Europene Blocktech.