Bitcoin și-a demonstrat calitățile de ”aur digital” în cursul zilei de luni, când bursele americane au înregistrat un declin accentuat. Traderii sunt îngrijorați de evoluția pandemiei și de faptul că guvernul american nu a aprobat încă un nou pachet de stimulente financiare.

Ca atare, indicele Dow Jones a scăzut luni cu 650 de puncte (2.3%), iar S&P cu 1.9%. A existat o tentativă de vânzare și pentru Bitcoin, o scădere de aproximativ 400$ în câteva ore. BTC a scăzut sub pragul de 13.000$, dar și-a revenit rapid.


Evoluția Bitcoin corelată cu cea a aurului

Ronnie Moas, fondatorul Standpoint Research, a remarcat:

„BTC este acum peste valoarea de acum 24 de ore, chiar dacă Dow Jones a scăzut 640 de puncte astăzi. Acest lucru este impresionant, mai ales pentru cei care (din greșeală) au crezut că cele două clase de active sunt corelate. Până în prezent, piața bursieră din SUA a avut o evoluție negativă. BTC a crescut în valoare cu + 80%. ”

Analiștii au subliniat că evoluția Bitcoin a fost corelată cu cea a aurului, demonstrând statutul de ”aur digital” al criptomonedei. De altfel, un raport recent al JP Morgan a arătat că Bitcoin este o alternativă la aur printre mileniali. Analiștii se așteaptă ca prețul Bitcoin să crească cu 300% în următorii ani.