Conform CoinDesk, Comisia Europeană a publicat o ofertă de finanțare pentru soluții de apărare bazate pe noile tehnologii. Lista de 42 de domenii de interes includ concepte inovatoare de tip blockchain. Programul va accepta propuneri referitoare la „infrastructura, bazată pe cloud în timp real și twin digital premisă care beneficiază de robustetea tehnologiilor blockchain”. Baza proiectului ar fi îmbunătățirea nevoilor logistice militare actuale, cum ar fi întreținerea, lanțurile de aprovizionare și consumabile de energie.

Programul de dezvoltare industrială europeană pentru apărare (EDIDP), emis pe 24 martie, are o valoare totală de 254 de milioane de dolari. Acesta este dedicat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) care să ofere tehnologii inovative în scopuri civile și de apărare.

Propunerile pot fi depuse începând cu 15 aprilie, termenul de închidere fiind listat la 1 decembrie 2020. Este însă posibil ca acesta să fie prelungit din cauza întârzierilor provocate de pandemia de coronavirus.

CryptoZZ