Revista Business Insider Intelligence a publicat un raport de analiză despre utilizarea tehnologiei blockchain în sistemul bancar. Concluzia este că instituțiile financiare utilizează tehnologia pentru a îmbunătăți plățile, decontarea titlurilor de valoare, detectarea fraudei și finanțele comerciale.

Publicat pe 19 martie, raportul a analizat o serie de organizații financiare și tehnologice din întreaga lume. Acestea au inclus Australia si New Zealand Banking Group, Bank of America, Citi Bank, HSBC, Ripple, Visa, Fidelity Investments și CME Group.

Dezvoltati-va cunostintele pe timp de pandemie! Probabil cea mai mare oportunitate de a invata lucruri noi!

Utilizarea tehnologiei blockchain în sistemul bancar aduce beneficii semnificative 

Concluziile au arătat că 66% din instituțiile financiare examinate au văzut beneficiile majore ale tehnologiei blockchain. Principalul avantaj este reprezentat de înregistrarea plăților în registre distribuite. De asemenea, 56% dintre respondenți au numit decontarea securities drept beneficiu principal.

41% dintre respondenți au spus că detectarea fraudei s-a numărat printre cele mai bune cazuri de utilizare a blockchain. Finanțele comerciale au reprezentat principalul domeniu ce a beneficiat de tehnologie pentru 38% dintre participanți.

Dificultăți ale implementării blockchain 

Potrivit raportului, instituțiile financiare rămân îngrijorate de aplicația comercială a tehnologiei, de incertitudinea reglementării și de dificultățile de a reuni participanții concurenti. Mai mult, analiza a indicat un scepticism crescut în jurul blockchain-ului. Instituțiile financiare au început să remarce că tehnologia poate să nu fie utilizabilă în practică pentru anumite tipuri de activități financiare. Practic, blockchain nu este o soluție miraculoasă pentru orice tip de problemă.

Un alt studiu realizat de firma de cercetare de piață Research Dive arată că dimensiunea globală a pieței blockchain și Internet of Things ar putea atinge 5.802,7 milioane de dolari în 2026. Cu toate acestea, lipsa de conștientizare a companiilor ar putea fi un factor critic care influențează această creștere proiectată.

CryptoZZ