Datele furnizate de aplicația financiară britanică Revolut arată că pandemia a impulsionat tranzacționarea cu criptomonede ale utilizatorilor săi.

Cumpara si vinde Bitcoin de la LDV Bank folosind Revolut

Aproape o treime din cei 10 milioane de clienți Revolut au tranzacționat criptomonede în aplicație în luna aprilie. Aceasta reprezintă o creștere de 68% față de luna martie.

Revolut a raportat de asemenea că valorile tranzacțiilor au crescut de asemenea în medie cu 13% .

Revolut nu stocheaza criptomonede

Toate acestea în condițiile în care în Revolut nu deții efectiv criptomonedele ci CFD-uri, adică dacă dorești să retragi criptomonedele într-un wallet personal sau să le trimiți pe un alt exchange pentru un schimb mai avantajos nu poți face acest lucru. Tranzacționarea cu CFD-uri este o metodă prin care o persoană încheie un contract cu un broker, în loc să cumpere în mod direct activul. CFD este abrevierea de la „Contract pentru diferență”.

Chiar și în acest caz, considerăm că Revolut joacă un rol în educarea investitorilor mai mici sau mai mari și în stimularea apetitului pentru criptomonede.

Pentru cine dorește să treacă la nivelul următor și să dețină efectiv criptomonede, există LDV Crypto Bank, schimb de criptomonede românesc. Aici poți trimite sau retrage EURO din și către Revolut pentru a cumpăra sau vinde criptomonede reale, nu simple CFD-uri, cu o medie de 30 de minute/transfer față de 12-24 de ore cât durează un transfer SEPA normal

Revolut arată ca Bitcoin este cel mai popular activ cripto

Bitcoin (BTC) a fost cel mai popular activ cripto în lunile martie și aprilie, reprezentând 51% din toate tranzacțiile pe Revolut. Ripple (XRP) s-a clasat pe locul doi, cu 20% din tranzacții, urmat de Ethereum (ETH) cu 14%. Litecoin (LTC) și Bitcoin Cash (BCH) au înregistrat 8% fiecare.