În ultimele 24 de ore, prețul Bitcoin a crescut cu aproape 600 de dolari, într-un avânt optimist care a adus criptomoneda până aproape de 11.300$. Pe unele exchange-uri precum Coinbase, Bitcoin s-a tranzacționat la valoarea de 11.422$, un record pentru acest an. Acest nivel nu mai fusese atins din august 2019.

Analiștii avertizează însă că o astfel de evoluție verticală nu este sustenabilă, dar sunt optimiști cu privire la viitorul Bitcoin:

„Bitcoin a depășit decisiv rezistența psihologică de 10.000 USD. Există însă câteva semne de epuizare ascendentă la nivelul actual”,

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

a explicat Katie Stockton, analist la Fairlead Strategies. Cu toate acestea, ea este de părere că Bitcoin trebuie să se mențină pentru valoarea de 10.500$ pentru a continua evoluția pozitivă.

Viitorul Bitcoin arata bine

În plus, indicele ”Frică și lăcomie” se află în zona „lăcomiei extreme”, situație provocată de creșterea volatilității Bitcoin. Diferența de preț de aproape 2000$ din ultima săptămână a generat foarte multă activitate speculativă pe piață. Acest lucru ar putea genera o corecție ușoară, dar per ansamblu piața cripto are perspective optimiste.

Latest Crypto Fear & Greed Index

În prezent, Bitcoin se menține în jurul valorii de 11.000$, în timp ce altcoins încep să crească din nou după o perioadă de stagnare de câteva zile.