Pandemia a generat o criza a monedelor în Statele Unite, forțând autoritățile să se gândească serios la un dolar digital. Săptămâna trecută, Monetăria americană a transmis un comunicat în care îndeamnă populația să re-introducă în circulație monedele deținute. Aparent, tendința plăților mobile, online și cu cardul a generat o lipsă severă de cash în forma metalică.

Evoluția spre plăți digitale

Evoluția spre plăți digitale a avut loc în ultimii ani, dar a fost accentuată în prima jumătate a anului. Potrivit unui studiu realizat de banca federală din San Francisco, americanii au folosit numerar pentru doar 26% dintre tranzacții în 2019, în scădere de la 30% în 2017.

J. Christopher Giancarlo, fostul președinte al CTFC, a îndemnat Comitetul Senatorial pentru activități bancare, locuințe și afaceri urbane să se gândească serios la un dolar digital. El a subliniat că există riscul la SUA să rămână în urma revoluției tehnologice:

“China experimentează deja cu propria monedă, pentru a o face superioară din punct de vedere tehnologic, făcând-o digitală, tokenizabilă, fracționalizabilă și programabilă”.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Banca Populară Chineză (PBoC) a confirmat oficial că testează yuanul digital, planul fiind ca acesta să fie lansat oficial înainte de Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, organizate la Beijing.