O analiză realizată de compania Elliptic relevă că mai puțin de 0.2% din toate tranzacțiile din rețeaua XRP sunt asociate cu activități ilicite.

Potrivit fondatorului Elliptic, compania de analiză a început să studieze activitatea rețelei XRP în urmă cu un an. De atunci, au reușit să descopere că aproximativ 400 de milioane de dolari în tranzacții sunt legate de activități ilegale precum furturi și escrocherii. Aceasta reprezintă mai puțin de 0,2 la sută din totalul tranzacțiilor pe blockchain.

„Am început cercetarea XRP în urmă cu mai bine de un an și am identificat deja câteva sute de conturi XRP legate de activități ilicite, de la furturi și escrocherii, până la vânzarea de carduri de credit furate. Pe măsură ce utilizarea criminală a cripto-activelor precum XRP evoluează, ne-am angajat să aducem lumină asupra acestor activități, oferindu-le instituțiilor financiare încrederea de care au nevoie pentru a se angaja cu ecosistemul crypto “

a declarat Tom Robinson, fondatorul companiei.

Activități ilicite folosind XRP

Elliptic este în prezent una dintre cele mai importante soluții de gestionare a riscurilor asociate cripto-activelor din lume. Compania britanică folosește mecanisme inovatoare pentru a analiza tranzacțiile cu criptomonede. Ei pot identifica modelele de spălare a banilor și au confirmat că majoritatea tranzacțiilor cu XRP sunt legitime.

Evaluarea realizată de Elliptic reprezintă un aspect important pentru această criptomonedă. Compania Ripple a făcut eforturi substanțiale pentru a sprijini adopția XRP.

De exemplu, la începutul lunii octombrie a lansat Xpring, un sistem de instrumente, servicii și programe pentru dezvoltatori. Aceștia pot construi cu ușurință aplicații bazate pe XRP Ledger, folosind Protocolul Interledger. În plus, Ripple a achiziționat firma islandeză de cripto-tranzacționare Algrim pentru a-și extinde prezența în Europa.

CryptoZZ