Numărul tranzacțiilor zilnice din rețeaua XRP a crescut semnificativ în ultima săptămână, ajungând la nivelurile din 2018. Între timp, Ripple se pregătește să găzduiască conferința sa anuală, Swell.

În ciuda creșterii numărului de tranzacții, prețul criptomonedei se menține relativ constant, în jurul valorii de 0.30$.

Cele mai multe tranzacții dintre toate rețelele

Pe 26 octombrie, numărul tranzacțiilor zilnice pe blockchain-ul XRP s-a ridicat la 1,65 milioane, conform datelor BitInfoCharts. Aceasta reprezintă o creștere de 100% față de numărul de tranzacții din rețea cu câteva zile înainte.

Prin comparație, numărul de tranzacții zilnice din rețeaua Ethereum a fost de 717.000 de tranzacții, în timp ce Bitcoin se clasa pe locul trei cu 305.000 de operațiuni cotidiene. Următoarele blockchain-uri din top erau Bitcoin Cash și Litecoin, cu 62.000 și, respectiv, 22.000 de tranzacții zilnice.

Valori similare pentru rețeaua XRP au mai fost înregistrate la începutul anului 2018, când a fost înregistrat maximul de 1,70 milioane de tranzacții zilnice. La momentul respectiv, prețul XRP ajunsese la un nivel maxim de 3,30$.

Analiștii sunt de părere că această creștere a activității se datorează apropierii conferinței Swell organizată de Ripple.

Conferința Swell by Ripple

Ripple, compania din spatele XRP, organizează o conferință anuală care reunește unele dintre cele mai proeminente figuri din sectorul serviciilor financiare și plăților. Denumită Swell, evenimentul a fost creat pentru a examina diferite tendințe, precum și probleme din lumea reală din industria blockchain.

Conferința va avea loc în Singapore pe 7-8 noiembrie. Printre invitați se numără directorul general al BKash Kamal Quadir, ambasadorul Ministerului Afacerilor Externe din Singapore, Chan Heng Chee și fostul guvernator al Federal Reserve Bank din India, Dr. Raghuram Rajan.

Prețul XRP rămâne constant

În ciuda creșterii numărului de tranzacții, prețul XRP rămâne constant în ultima săptămână, fluctuând ușor în jurul valorii de 0.30$.

Motivul lipsei de entuziasm poate fi incertitudinea de reglementare. Statutul XRP este încă neclar, existând posibilitatea ca această criptomonedă să fie considerată o security de către SEC.

Brad Garlinghouse, directorul general al Ripple, a dezvăluit că își petrece aproximativ 25% din timp, angajându-se în discuții cu autoritățile de reglementare globale. Rămâne de văzut dacă influența lui Garlinghouse este suficient de semnificativă pentru a acorda XRP un statut de „non-security” și dacă Swell va avea un impact pozitiv asupra acestei criptomonede.