O evaluare a primelor 10 adrese Ethereum ce conțin cele mai multe monede relevă că 6 dintre ele aparțin exchange-urilor.

Locul 1 din top este o adresă cu un contract inteligent care aparține lui Wrapped Ether, un sistem care permite schimburi facile între ETH și alte tokenuri. Această adresă are peste 2 milioane ETH, pentru o valoare curentă de aproximativ 380 milioane USD.

Binance pe locul 2 in top 10 adrese Ethereum

Pe locul doi, cu puțin sub 2 milioane ETH, este unul dintre conturile utilizate de Binance, unul dintre cele ami mari exchange-uri cripto din lume. Binance deține mai multe astfel de adrese, deoarece este riscantă depozitarea tuturor criptomonedelor într-o singură adresă.

Pe locul trei din top se află un alt exchange, Bitfinex, care are puțin sub 2 milioane ETH (aproximativ 370 de milioane de dolari).

Kraken, de exemplu, are 2 conturi în top 10, care depășesc în total 2 milioane ETH. Huobi are aproximativ 850.000 ETH într-unul din conturile sale, în timp ce Gemini are puțin peste 800.000 ETH.

Pe scurt, 6 din primele 10 adrese cu cea mai mare valoare aparțin platformelor exchange.

Din categoria adreselor ce nu aparțin exchange-urilor, locul 5 în clasament este ocupat de un alt contract inteligent creat de un dezvoltator Ethereum. Contractul inteligent este conceput pentru a permite semnături multiple.

Pe ultimul loc cu 127 de milioane de dolari

Ultimul în clasament este un cont nou, care a primit recent 700.000 ETH de la Bittrex, ceea ce poate însemna că este posibil să aparțină acestui exchange.

Este interesant de remarcat că pe locul 9 în top se află contul ce aparține Plus Token. Acesta a fost un scam ce a convins peste 1 milion de persoane să transfere ETH în schimbul unui token inexistent.