Anchorage Trust Company, o filială deținută integral de Anchor Labs, va fi prima entitate care va permite investitorilor instituționali să dețină tokenuri Gram. Declarația a fostă făcută de co-fondatorul și președintele Anchor Labs Diogo Monica.

În postarea de pe blog, firma a declarat că serviciile vor fi oferite fie prin Anchorage Trust Company sau Anchorage Hold. Cele două companii nu sunt înregistrate la SEC și serviciile nu vor fi oferite inițial rezidenților din New York.

vinde bitcoin

Lansare așteptată pe 31 octombrie

Investitorii vor avea astfel două opțiuni principale pentru achiziționarea de tokenuri Gram, planificate să fie lansate pe 31 octombrie. Acestea vor putea fi cumpărate direct de pe piață sau din rezerva Telegram Open Network (TON).

În conformitate cu anunțul oficial publicat de Telegram pe 2 octombrie, investitorii ce au participat la ICO-ul GRAM au primit un e-mail pentru a genera cheia de acces. Cei ce doresc să își încaseze tokenurile achiziționate vor fi obligați să ofere Telegram cheia generată prin intermediul unui software specializat.

Investitorii au cumpărat viitoarele tokenuri GRAM în două runde, în februarie și martie 2018, la 37 de cenți și, respectiv, 1,33 dolari. Codul pentru nodurile blockchain ale TON a fost lansat la sfârșitul lunii septembrie.

Portofel deja disponibil

Prima mențiune a TON și a tokenului GRAM a apărut pe site-ul oficial al Telegram marți dimineață sub forma termenilor de servicii (ToS) pentru aplicația portofel. Conform ToS, Telegram va integra portofelul în aplicația de mesagerie a companiei și îl va oferi și ca produs autonom.

„Nu avem niciun control asupra rețelei TON Blockchain și, prin urmare, nu ne putem asigura că detaliile tranzacției pe care le trimiteți prin intermediul serviciilor vor fi validate și confirmate pe TON Blockchain”,

se arată în document.

Portofelul pentru Android este furnizat de Telegram FZ-LLC, din Londra, una dintre entitățile Telegram. Versiunea pentru iOS a fost lansată la sfârșitul lunii septembrie.