Telegram Open Network, sau TON, ambițiosul proiect blockchain anunțat anul trecut de aplicația de mesagerie Telegram, va publica codul necesar de a rula un nod pe 1 septembrie. Informația a fost publicată de presa rusească, ce citează două persoane familiare cu proiectul.

Una dintre surse este afiliată cu TON Labs, un start-up fondat de investitori în tokenul GRAM.

Telegram a menținut secretul în jurul proiectului TON, refuzând să ofere informații publice. Aparent, TON Labs, care a fost fondată pentru a construi instrumente pentru dezvoltatori, nu are asfel de inhibiții. TON Labs suține că comunică regulat cu echipa de dezvoltatori a Telegram.

Rețeaua de test va fi lansată pe 31 octombrie

Potrivit publicației ruse Vedomosty, codul și instrucțiunile necesare pentru implementarea unui nod în rețeaua TON vor fi publicate pe 1 septembrie.

Până în prezent, a existat un singur nod operațional – condus chiar de Telegram – în rețeaua de testare a TON. Odată cu lansarea codului, o gamă mai largă de utilizatori vor putea rula propriile noduri. Utilizatorii pot rula noduri doar pe testnet. Reteaua este preconizată să fie lansată public pe 31 octombrie, în conformitate cu acordul de cumpărare pentru vânzarea tokenului GRAM din 2018.

Telegram a strâns 1,7 miliarde de dolari de la investitori în cadrul ICO-ului din 2018. Dacă TON nu se lansează până la sfârșitul lunii octombrie, Telegram va trebui să restituie fondurile investitorilor.

Inițial, rețeaua era planificată să fie lansată în decembrie 2018, dar a înregistrat întârzieri semnificative. Din acest motiv, unii investitori au început să vândă drepturile asupra viitoarelor lor tokenuri, formând o piață secundară neoficială pentru GRAM. Din punct de vedere tehnic, aceasta este o încălcare a acordului de investitori al Telegram, care a interzis strict tranzacțiile secundare înainte de lansare.