Ripple a angajat un nou consilier general, care provine de la banca CIT Group.

Stuart Alderoty va supraveghea toate activitățile legale de la Ripple și va gestiona echipele sale de conformitate juridică și politică. El va raporta direct CEO-ului Ripple Brad Garlinghouse.

Alderoty a lucrat anterior la CIT Group, o bancă americană de top 50 și creditor comercial. El a ocupat funcțiile de vicepreședinte executiv, consilier general / secretar general și secretar corporativ din 2016, supravegherea problemelor de gestionare juridică. Înainte de CIT, a ocupat funcții executive la HSBC și American Express, după 17 ani de activitate în calitate de avocat.

Noul angajat îl înlocuiește pe Brynly Llyr, care a părăsit Ripple în septembrie pentru a se alătura startup-ul-ui Crypto Celo.

O echipă juridică ocupată

Angajarea lui Alderoty vine într-un moment în care Ripple este implicat într-un proces masiv lansat de investitorii care pretind că au pierdut bani pe XRP. Compania este acuzată că a vândut criptomoneda asociată cu Ripple ca securities neînregistrată.

Procesul combină mai multe acuzații depuse de reclamanții Avner Greenwald, David Oconer și Vladi Zakinov. Inculpații sunt Ripple Labs și filiala sa XRP II, Garlinghouse și câțiva directori și manageri. În noiembrie, procesul a fost mutat într-o instanță federală prin moțiunea acuzaților.

Toamna trecuta, Ripple a lansat un grup de lobby din Washington, D.C., numit Coaliția pentru Securizarea unui Internet Valoros (SAIV). Acesta urmărește să influențeze reglementarea spațiului cripto.

De asemenea, în septembrie, Ripple a soluționat o dispută cu R3 care dura de doi ani. În 2016, un parteneriat a acordat R3 dreptul de a cumpăra până la 5 miliarde de criptomonede XRP pentru suma de 0,0085$ fiecare până la sfârșitul anului 2019. În anul următor, prețul tokenului a crescut și a ajuns la 0.31$, iar această parte a acordului a devenit un punct de discuție. Termenii înțelegerii la care s-a ajuns nu au fost divulgați.