Avocații Ripple Labs au solicitat mutarea procedurilor legale la  Tribunalul Districtual din California de Nord. Până în prezent, procesul s-a desfășurat la  Curtea Superioară San Mateo. Inculpații au susținut că mutarea cauzei în fața instanței federale corespunde cu demersurile de consolidare a acuzațiilor.

În ultimele documente depuse, avocații au dat și indicii cu privire la abordarea apărării:

”Reclamanții nu pretind că nu aveau informații despre natura acestor tranzacții. Cu toate acestea, reclamanții susțin că au fost afectați într-un fel, deoarece pârâții ar fi trebuit să înregistreze XRP drept “security” la Comisia pentru valori mobiliare și burse (SEC), dar nu au reușit să demonstreze acest lucru.”

Acțiunea legală consolidată combină procesele anterioare depuse de reclamanții Avner Greenwald, David Oconer și Vladi Zakinov, potrivit documentului. Un al patrulea proces depus de Ryan Coffey a fost în mod voluntar respins de reclamant în luna august. Ulterior, avocații lui Ripple au depus documente care îl leagă de acuzații aduse lui Zakinov.

Acuzații includ acum Ripple Labs și filiala sa XRP II, precum și o serie de indivizi precum Bradley Garlinghouse, Christian Larsen, Ron Will, Antoinette O’Gorman, Eric van Miltenburg, Susan Athey, Zoe Cruz, Ken Kurson, Ben Lawsky, Anja Manuel și Takashi Okita.

Avocații Ripple susțin că, în conformitate cu Actul privind acțiunile corecte din Statele Unite (CAFA), cazul poate fi acum transferat la instanța federală. În mod specific, aceștia menționează faptul că există mai mult de 100 de membri în grupul de acuzatori. Cel puțin un reclamant este cetățean al unui stat diferit decât inculpații, iar suma totală în judecată depășește 5 milioane de dolari.

Unul dintre procesele inițiale, lansat de rezidentul israelian Avner Greenwald, afirmă că există “mii” de persoane care au pierdut bani după ce au cumpărat XRP. Reclamanții solicită, de asemenea, Ripple să plătească despăgubiri de 167,7 milioane USD.

Reclamanții cer păstrarea locației la nivel local

Actul de a solicita transferarea cauzei la tribunalul districtual înseamnă că cazul se află acum în fața instanței federale, a declarat Stephen Palley, partener la firma de avocatură Anderson Kill.

Palley a afirmat că reclamanții pot încerca să trimită cazul înapoi în fața unui tribunal de stat, prin depunerea unei moțiuni de arest preventiv.

O depunere ulterioară indică faptul că reclamanții vor depune o moțiune pentru retrimiterea cauzei la Curtea Supremă San Mateo.

Ca atare, următorul termen limită pentru ca Ripple Labs să răspundă plângerii în sine va fi fie două săptămâni. Dacă cererea de arest preventiv este refuzată, termenul se calculează de la data respingerii acesteia. Dacă este aprobată, termenul se calculează de la primirea cauzei de către instanța San Mateo.

Referindu-se la procesele consolidate în general, Palley a explicat că

“înțelepciunea convențională este că jurații și judecătorii instanțelor de stat tind să fie mai deschiși față de reclamanți”.

Unul dintre motive este că jurații sunt selectați din populația locală.

“Există, de asemenea, o percepție că, uneori, un judecător de stat poate fi mai politic”, a spus el. Aceștia sunt, în cea mai mare parte, aleși, nu numiți.

“Pârâții, pe de altă parte, au o percepție că vor avea șanse mai mari în instanța federală”.