Consiliul Național de Comerț și Servicii din Venezuela a publicat o declarație în care susține că, în general, criptomonedele sunt cruciale pentru economia țării. Declarația menționează atât Bitcoin, cât și criptomonede de stat Petro.

José Miguel Farías – membru al Comisiei de Economie a Consecomercio – a publicat declarația grupului pe Twitter. El a afirmat că, din păcate, proiectul Petro are multe probleme din cauză că a fost lansat prea repede. Criptomoneda bazată pe petrol a fost creata de președintele Nicolas Maduro pentru a se sustrage de la sancțiunile amricane. În teorie, petro ar trebui să stimuleze economia venezueleană, dar există probleme de asimilare.

“Petro-ul are diverse probleme și defecte de origine care îngreunează utilizarea sa în economie”,

a declarat Consiliul.

„Ceea ce este incontestabil este importanța și relevanța utilizării criptomonedelor în Venezuela, având în vedere limitele suferite de cetățeni și companii atunci când vine vorba de utilizarea banilor lor”.

Criptomoneda bazată pe petrol genereaza confuzie

Săptămâna trecută, președintele Maduro a ordonat tuturor companiilor publice și private să își „contorizeze” evidența contabilă în petro și bolivari. De asemenea, facturile emise de comercianți trebuie să exprime sume în ambele monede.

Acest lucru a generat confuzie, deoarece valoarea petro este calculată diferit. Calculatorul de pe site-ul oficial îl evaluează la aproxiamtiv 1.8 milioane de bolivari. O declarație oficială a băncii centrale stabilește valoarea Petro la 80.000 de bolivari.

Dar confuzia cu privire la prețul petro nu a diminuat influența criptomonedelor în economia țării în general, a spus Farías.

Comercianții din întreaga țară păstrează în mod informal înregistrări contabile duble în bolivari și dolari americani. Mulți au început să accepte diverse forme de criptomonede ca plată, inclusiv Bitcoin, Litecoin, Dash și petro.

CryptoZZ