Cu ocazia aniversării a 10 ani de la naționalizarea băncii, președintele Maduro a ordonat ca Banca Venezuelei să tranzacționeze moneda digitala Petro.

Ministerul de Finanțe al Venezuelei a publicat de Twitter ordinul lui Maduro:

“Acesta este un ordin expresă pentru deschiderea de birouri de tranzacționare cu Petro în toate agențiile Băncii Venezuelei”.

Ca urmare, clienții băncii vor avea posibilitatea de a cumpăra și depozita Petro prin birouri bancare specializate.

Aceasta este ultima tentativă a lui Maduro de a forța utilizarea monedei digitale Petro la nivel național.

Moneda digitala Petro

Petro a fost lansată anul trecut ca mijloc de a evita sancțiunile economice internaționale. Aceasta este în teorie bazată pe rezervele de petrol ale țării, iar Maduro a ordonat băncilor și companiilor de stat să o folosească.

  • Urmareste si:

Proiectul cripto controversat nu s-a bucurat de prea multă susținere la nivel național. Cu toate acestea, Maduro a încercat să il introducă în mai multe domenii economice.

Luna trecută, de exemplu, Maduro a anunțat că 924 de milioane de bolivari (peste 92,5 milioane de dolari) au fost alocați Băncii Digitale a Tinerilor și Studenților pentru a deschide un milion de portofele Petro pentru tinerii din țară.

Anterior, el solicitat ca taxele pentru emiterea pașapoartelor să fie percepute în moneda digitala Petro. Analiștii susțin că acesta este un posibil mijloc de a încetini exodul oamenilor din țară. În prezent, populația nu are acces facil la criptomonedă.

José Angel Alvarez, președintele Asociației Naționale de Criptomonede, a comentat:

“Este o decizie îndrăzneață și corectă de a avansa către o economie hibridă în care moneda fiduciară a unei țări concurează cu o criptomonedă”.