Zcon1, a doua conferință anuală cu privire la ecosistemul Zcash s-a încheiat pe data de 24 iunie. În timpul evenimentului, CEO-ul Electric Coin Company (ECC), dezvoltatorul principal al Zcash, Zooko Wilcox, a declarat:

“Dacă nu avem suficiente fonduri pentru următoarele 12 luni, vom fi forțați să ne reorientăm atenția”.

Acest lucru presupune că, în prezent, comunitatea trebuie să decidă dacă va continua să finanțeze compania pentru a dezvolta mai departe blockchain-ul Zcash. În caz contrar, vor trebui identificate alte forme de finanțare. Acest aspect i-ar face să nu se concentreze cu prioritate asupra dezvoltării Zcash.

BRAVE Browser – Mai bună securitate și protecție la traking

Decizia este una complicată, mai ales că în prezent nu există un sistem de guvernanță care să sprijine luarea unei decizii.

De asemenea, Zooko a declarat că dorește să găsească o soluție pentru a asigura interoperabilitatea între Zcash și Ethereum.

Un nou blockchain pentru criptomoneda Zcash

Potrivit unui raport publicat de Forklog pe 22 iunie, dezvoltatorii Zcash iau în considerare elaborarea unui blockchain complet nou, mai scalabil. Inginerul șef al ECC, Nathan Wilcox, a declarat că firma ar trebui să “facă Zcash utilizabilă de 10 miliarde de oameni până în 2050”. Cu toate acestea, Decrypt notează că realizarea acestui lucru ar necesita un nou blockchain. Acesta să poată gestiona mii sau milioane de tranzacții pe secundă.

Forklog afirmă că ECC are în vedere punerea în aplicare a tehnologiei Sharding, dezvoltată inițial pentru Ethereum.

Cu toate acestea, inginerul ECC și designerul de produse Daira Hopwood au remarcat că, pentru a obține caracteristicile dorite, criptomoneda Zcash ar avea nevoie de un blockchain complet nou.

Compania se va asigura că monedele existente vor fi transferate pe noul lanț, ceea ce va duce la conservarea bogăției utilizatorilor. Lanțul nou ar procesa, de asemenea, toate tranzacțiile private, spre deosebire de lanțul actual în care mai puțin de 2% din tranzacții sunt anonime.

Criptomonedele private scad în valoare

În prezent, criptomoneda Zcash are un market cap de aproximativ 700 milioane de dolari și se clasează pe locul 24 în topul Coinmarketcap. Este cea de-a doua cea mai folosită criptomonedă de acest tip după Monero. În ultimele 24 de ore, ZEC a înregistrat o scădere a valorii sale cu peste 4% , tranzacționându-se la aproximativ 105$. Monero a înregistrat o scădere similară și se tranzacționează la aproximativ 110$.

Monero a anunțat luna trecută că în octombrie va trece la un nou algoritm Proof-of-work în octombrie.

CryptoZZ