La doar o zi de la lansarea noului sistem de guvernare, echipa Aave a solicitat utilizatorilor să ia o decizie importantă pentru viitorul proiectului. Este vorba despre un vot cu privire la convertirea tokenului nativ LEND într-o nouă criptomonedă numită AAVE.

Proiectul a fost lansat în 2017 sub numele ETHlend și și-a schimbat denumirea în Aave în ianuarie 2020. A fost construit pe blockchain-ul Aragon și este un sistem financiar DeFi care oferă opțiunea de creditare rapidă. În prezent oferă inclusiv credite în varianta ”flash” – împrumuturi super-rapide care sunt emise pe durata unui singur bloc Ethereum. Aave se situează în prezent pe locul trei în topul proiectelor DeFi, cu o valoare de peste 1.51 miliarde de dolari în criptomonede blocate în contracte inteligente.

 

La sfârșitul lunii august, echipa din spatele Aave a lansat un nou sistem economic denumit Aavenomics. Acesta oferă numeroase funcții noi, precum un sistem de staking în siguranță, care protejează investitorii de pierderi.

Denominarea tokenului LEND la rata de 100:1

De asemenea, a fost lansat un nou sistem de guvernanță, care permite membrilor comunității să voteze cu privire la viitorul platformei. A doua zi după lansarea acestui sistem, echipa a introdus propunerea pentru denominarea tokenului LEND.

„Descentralizarea este unul dintre principiile de bază al Aave, iar scopul a fost întotdeauna de a da puterea decizională comunității”,

a fost explicată decizia într-o postare de blog.

Dacă propunerea va fi aprobată, tokenurile LEND vor fi convertite în tokenuri AAVE la o rată de 100:1.

Utilizatorii au la dispoziție patru zile pentru a-și exprima votul, iar dacă este aprobată, conversia va începe imediat. Având în vedere că în prezent există aproape 1.3 miliarde de tokenuri LEND în circulație, procesul de conversie ar putea fi unul de durată. LEND are un market cap de peste 715 milioane de dolari în prezent, iar prețul său a crescut cu aproape 2700% în acest an, conform CoinMarketCap.