Zooko Wilcox, CEO al Electric Coin Company (ECC) – firma ce a emis zcash – a făcut un apel pentru crearea unui nou „fond de dezvoltare” pentru a sprijini dezvoltarea operațiunile viitoare ale criptomonedei private.

Această mișcare vine după dezbaterea cu privire la continuarea controversatei „recompense a fondatorilor” proiectului.

Cumpara Bitcoin

Într-o scrisoare deschisă publicată miercuri, Zooko Wilcox a declarat:

„Sper că comunitatea va decide să reînnoiască „Fondul Dev ”, alocând monede din recompensele blocurilor viitoare pentru funcții de asistență de bază. Acestea include dezvoltarea de software, asistență pentru utilizatori, dezvoltare de afaceri, acțiuni de reglementare și guvernare. Audit și monitorizare de securitate, educație și inițiative de marketing, dezvoltare de protocoale noi și așa mai departe. “

El și-a exprimat speranța că utilizatorii zcash vor „angaja” Electric Coin Company pentru a îndeplini aceste sarcini.

Expiră recompensa fondatorilor

Criptomoneda zcash nu s-a lansat în baza unui ICO, ci a fost finanțată la origine de un grup de investitori cu aproximativ 3 milioane de dolari.

Proiectul a prevăzut ca, în primii patru ani, 10% din totalul de 21 milioane de criptomonede zcash să fie alocate fondatorilor, în așa numita recompensă a fondatorilor. Această prevedere expiră în octombrie 2020, ceea ce înseamnă că o nouă metodă de finanțare trebuie identificată.

Alocarea unei porțiuni a recompenselor de bloc pentru dezvoltare

Zooko a propus ca, pe viitor, un procent din recompensele de bloc să fie alocat pentru așa-numitul fond de dezvoltare. El a subliniat că decizia nu are legătură cu compania ECC, ci cu viitorul criptomonedei.

Ce sunt ALTcoins?

Membrii comunității trebuie să iși comunice alegerea, fie pe forumurile publice, fie pe e-mail.

Fundația Zcash va publica „în curând” o procedură pentru luarea unei decizii comunitare. Electric Coin Company va publica o postare pe blog care să stabilească modul în care va evalua propunerile în următoarele zile.

Criptomoneda ZCash se tranzactioneaza in jurul valorii de 68$ cu un marketcap de 480 de milioane de dolari.