Săptămâna aceasta, piața cripto a înregistrat un imbold de activitate, ce s-a manifestat în creșteri mari de preț. Bitcoin a depăști pragul psihologic de 10.000 și se tranzacționează în intervalul 10.350-10.500$.

Alte criptomonede de top însă au înregistrat creșteri procentuale mult mai mari, provcând o scădere a dominanței BTC sub 62%.

Ethereum de exemplu se apropie de valoarea de 270$, o creștere de peste 100% pentru acest an. Prin comparație, BTC a crescut cu aproximativ 45%.

XRP a depășit 0.32$, ceea ce reprezintă o creștere procentuală de 70% de la începutul anului. BCH și BSV sunt singurele criptomonede din top 20 market cap ce au scăzut în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea, au înregistrat creșteri de 130%, respectiv 275% de la începutului lui 2020.

EOS și-a dublat valoarea din ianuarie și se tranzacționează în jurul valorii de 5.4$. Tezos a crescut de asemenea cu 130% în 2020 și a ajuns la 3.2$.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

Evaluarea totală a pieței cripto depaseste 300 de miliarde de dolari

Per ansamblu, evaluarea totală a pieței cripto a atins 302 miliarde de dolari, iar dominanța Bitcoina scăzut până la 61.8%.

După doi ani de activitate scăzută pentru altcoins și un an relativ volatil pentru BTC, 2020 a început cu un optimism semnificativ.

În ultimele luni, market cap-ul tuturor altcoins a crescut, arătând o renaștere a interesului pentru activele mai mici. În 2020, cele mai multe altcoins au o cultură cu totul diferită, iar tendințele arată că această piața este deschisă pentru noi randamente.

În ce privește pretul Bitcoin, majoritatea analiștilor sunt optimiști și se așteaptă la creșteri suplimentare pe termen scurt.

Un argument în acest sens este intensificarea activității pe piața derivativelor. Conform ultimelor date disponibile, atât Bakkt cât și CME au înregistrat valori record pentru futures Bitcoin.

Futures le permite comercianților să speculeze asupra unui activ de bază sau să își acopere riscul într-o poziție de bază.

În măsura în care sunt instrumente importante de gestionare a riscurilor pentru investitorii instituționali, creșterea pieței servește poate ca un semnal al maturizării pieței activelor digitale.

CryptoZZ