Noul update al rețelei Ethereum va fi testat pe o nouă rețea de test denumită Görli. Aceasta va fi mediul de testare pentru Prysm, un software creat de Prysmatic Labs. Upgrade-ul urmărește să rezolve problemele de scalare ale Ethereum.

Görli este descris pe site-ul oficial ca fiind “primul testnet de testare a consesnului proof-of-authority, sincronizând Ethereum, Geth, Nethermind, Pantheon și EthereumJS”. Site-ul adaugă faptul că testnetul “este un proiect bazat pe comunitate, complet open-source “, și a fost în dezvoltare încă din septembrie.

Dezvoltatorul Afri Schoedon, managerul clientului Parity Ethereum, a declarat:

“Viziunea testnetului Görli este de a permite dezvoltatorilor să construiască aplicații pe o rețea de testare fiabilă și înaltă, fără a le limita în instrumentele pe care le pot utiliza”.

Pentru lansarea rețelei au fost cumulate 10 milioane de tokenuri native Görli, denumite GöETH.

Planurile de implementare

Prysm se va lansa pe noul testnet până în februarie sau martie, a spus Van Loon.

Dezvoltatorul de bază al ethereului, Justin Drake, explică  în timpul săptămânii trecute pe forumului Reddit “Ask Me Anything”,

“se prevede că upgrade-ul complet al Serenity va fi lansat în bucăți pe blockchain-ul principal de ethereum”.

Două rețele de testare

Prysm va fi implementat pe două rețele de test – Görli și o rețea proprie de test creată de Prysmatic Labs. Pe acest din urmă sistem, dezvoltatorii se vor asigura că procesul de îmbarcare pentru noi validatori va funcționa corect.

Preston Van Loon, co-fondatorul și liderul departamentului tehnic al Prysmatic Labs, a declarat:

“Scopul testnetului este de a explora conectivitatea clienților, așa că sperăm ca vom lansa două rețele de testare și vom putem discuta și să identificăm problemele mai rapid.”

Privind în perspectivă, Van Loon a adăugat că, în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea continuă pe ethereum 2.0, cercetătorii sunt înaintea planului.

Design-ul este aproape complet dezvoltat, cu o prima versiune a liniilor directoare tehnice deja realizată. Practic, în prezent dezvoltatorii trebuie să recupereze terenul pentru a implementa cercetarea.