Propunerea Bitcoin ETF al VanEck și SolidX a fost redepusă oficial, odată cu reluarea activității agențiilor guvernamentale. Documentația a fost retrasă pe data de 20 ianuarie, pentru a evita o respingere din cauza suspendării activității administrației americane.

La momentul respctiv, directorul executiv al VanEck, Jan van Eck, a explicat că firmele care au depus propunerea de modificare a regulilor SEC au derulat discuții cu comisarii. După suspendarea activității, aceste discuții au încetat. Pentru a evita o eventuală respingere, propunerea a fost retrasă.

Van Eck a adăugat că:

“Credem că avem răspunsuri destul de solide la preocupările SEC. Trebuie să demonstrăm cu adevărat foarte, foarte clar și convingător autorităților de reglementare. Am încercat să facem acest lucru, dar evident că nu putem avea întâlniri în timp ce sunt închise”.

Înainte de aceasta situație, dosarul VanEck / SolidX se confrunta cu data deciziei finale din 27 februarie. SEC și-a extins perioada de examinare de mai multe ori.

ETF-ul VanEck/SolidX

Propunerea de modificare a regulii nu a fost încă publicată în Registrul federal, ceea ce înseamnă că termenul nu a început încă. După publicarea propunerii, SEC va avea maximum 240 de zile pentru a decide dacă va aproba sau respinge propunerea.

Dacă va fi aprobată de SEC, propunerea va permite CBOE BZX Exchange să listeze acțiunile unui trust de tip ETF bazat pe Bitcoin. Mulți suporteri ai unui ETF bitcoin cred că fondul va ajuta să aducă bani noi în spațiu, creând o piață mai lichidă.

SEC a respins de-a lungul ultimilor doi ani mai multe propuneri similare. Cu toate acestea, ETF-ul VanEck / SolidX este considerat de analiști ca fiind cel cu șanse mari de aprobare.

Cu câteva săptămâni în urmă, NYSE Arca și-a depus propunerea proprie împreună cu Bitwise Asset Management. Ca și versiunea CBOE, propunerea NYSE Arca nu a fost încă publicată în Registrul Federal, ceea ce înseamnă că nici pentru aceasta nu a fost însă determinat un termen limită.