În aproximativ 6 luni, Litecoin va trece prin procesul de înjumătățire a recompensei de bloc de la 25 LTC la 12.5 LTC. Ca urmare, prețul Litecoin a crescut cu 30% în ultima săptămână, odată cu consolidarea prețurilor de pe piața cripto în general.

De asemenea, planurile de viitor ale echipei de dezvoltatori includ introducerea tranzacțiilor confidențiale. Aceste aspecte sprijină creșterea de preț a Litecoin, iar hype-ul are potențialul de a accentua această evoluție.

Litecoin halving va avea loc în august

La 8 august 2019, Litecoin va trece prin procesul de înjumătățire a recompensei de bloc, așa numitul halving. În general, acest eveniment stimulează creșterea prețurilor cu câteva luni înainte, deoarece investitorii se așteaptă la scăderea numărului de criptomonede disponibile.

De asemenea, criptomoneda planifică introducerea unor caracteristici noi, precum tranzacțiile confidențiale.

cryptocoin
Performanța este fundamentală deoarece compania de software Beam a anunțat recent un parteneriat cu Fundația Litecoin. Colaborarea va explora utilizarea protocolului Litecoin Mimblewimble, denumit după o vrajă menționată în cărțile și filmele Harry Potter. Este o vraja care împiedică oamenii să dezvălui secrete, iar în ce privește rolul său în cripto, rolul său este de a îmbunătăți intimitatea, scalabilitatea și fungibilitatea.

Reprezentanții companiei Beam au declarat:

“Am început explorarea spre a adăuga confidențialitatea și funcționalitatea Litecoin permițând conversia pe lanț a LTC obișnuit într-o variantă Mimblewimble a LTC și invers. În urma unei astfel de conversii, va fi posibilă tranzacționarea cu LTC Mimblewimble în confidențialitate completă”.

Adoptarea protocolului care permite utilizatorilor să cripteze datele tranzacției va necesita un hard fork al Litecoin. Aspectul de funcționalitate ar permite ca tokenurile echivalente să fie interschimbabile, fără pierderi.

Versiunea light a Bitcoin

Litecoin a făcut parte din ecosistemul cripto încă din 2011, când a apărut ca hard fork al blockchain-ului Bitcoin. Criptomoneda este considerată ca o alternativă mai rapidă și mai “ușoară” a Bitcoin.

În prezent, prețul LTC este de aproximativ 46.5$, iar market cap-ul criptomonedei este de 2.8 miliarde de dolari. Începând cu acest weekend, Litecoin a urcat pe locul 4 în market cap, depășind EOS și BCH.