Fundația Cardano a anunțat ieri că think tank-ul Z/Yen Group Limited, cu sediul în Londra, a inițiat proceduri legale împotriva sa.

Proiectul Blockchain Cardano este emitentul tokenului ADA și a colaborat cu Z/Yen Group Limited în trecut. Aparent, procesul este legat de un presupus acord între cele două organizații, care datează din iulie 2017.

Cardano a declarat că a reziliat acordul din motive nenominalizate, dar probabil că Z/Yen are unele probleme nerezolvate legate de situație. Emitentul ADA respinge pe deplin revendicările formulate de fostul său partener.

Fundația elvețiană a declarat că nu va oferi mai multe informații, deoarece procesul judiciar este în desfășurare.

La sfârșitul anului 2017, Cardano a cercetat aplicațiile blockchain pe care le dezvolta în cadrul activității Z/Yen Group. Colaborarea urmărea să contribuie la extinderea Protocolului Cardano și a utilizării tokenului ADA.

Co-fondatorul Z/Yen Group, profesorul Michael Mainelli, a devenit ulterior directorul de cercetare al Fundației Cardano. În 2017, Mainelli declara:

”Dezvoltând o mai bună înțelegere a situațiilor în care instrumentele DLT ar putea fi aplicate, putem angaja și educa părțile interesate cheie ale industriei, cum ar fi factorii de decizie, investitorii și autoritățile de reglementare pentru a ne asigura că industria avansează în direcția corectă”.

Cele două organizații au colaborat în mai multe proiecte de cercetare, dar acest litigiu demonstrează că acum au luat căi separate.

Proiectul Blockchain Cardano lanseaza Shelley

În prezent, Cardano se pregătește pentru lansarea rețelei Shelley, care are ca scop multiplicarea nodurilor și creșterea descentralizării proiectului. Migrarea a fost însă amânată de câteva ori. CEO-ul IOHK, Charles Hoskinson, a avertizat că Shelley nu va avea obligatoriu un efect pozitiv asupra prețului ADA:

„Suntem într-o situație de piață acum în care, chiar dacă lansăm Shelley, nu va avea un impact semnificativ asupra prețului ADA. Deci, dacă sperați ca Cardano să urce brusc în top trei criptomonede în momentul în care va ieși Shelley, cred că aveți așteptări nerealiste”.

În prezent, ADA se tranzacționează cu 0.024$, o scădere de 12% în ultimele 24 de ore. Criptomoneda se clasează pe locul 15 în topul CoinMarketCap, cu o evaluare totală de 623 de milioane de dolari.

CryptoZZ