Compania de analiză Weiss Crypto Ratings a lăudat proiectul Chainlink pentru capacitatea sa de a conecta contractele inteligente la lumea reală. Analiștii au  prezis că, în viitorul apropiat, tokenul Link și tehnologia conexă va înregistra o creștere semnificativă a adopției.

Chainlink oferă mai multe avantaje, conform analizei Weiss Ratings. Cea mai importantă este că oferă posibilitatea de a insera date din lumea reală pe blockchain.

O altă caracteristică este că poate acționa și ca suport pentru alte blockchains și platforme de contract inteligente, precum Ethereum, EOS, Cardano (ADA) și NEO. Acest aspect oferă mai multă utilitate unor blockchain-uri care altfel ar funcționa izolat.

„Platforme precum Ethereum (ETH), Cardano (ADA) și Tezos (XTZ) vor avea, probabil, nevoie și de Chainlink. Ei derulează o mulțime de contracte inteligente și își propun să înlocuiască astăzi o serie de servicii centralizate. Acest lucru nu va fi posibil fără date fiabile și sigure din lumea reală ”.

Proiectul Chainlink in atentia Google si Oracle

În plus, potrivit Weiss, se pare că, în ultimele două luni, adoptarea LINK a câștigat deja teren și că proiectul a realizat noi colaborări. Acest lucru transformă proiectul într-un protagonist important pe sectorul crypto sau DeFi, cât și în ceea ce privește sectorul privat blockchains pentru întreprinderi.

Google și Oracle au început deja să folosească Chainlink, în timp ce Intel și Hyperledger intenționează să colaboreze cu ei ca parte a unui consorțiu care facilitează dezvoltarea blockchain-urilor pentru companii.
Deoarece permite utilizarea de tokenuri pentru rețeaua sa de oracole descentralizate, Chainlink a realizat și alte colaborări cu Coingecko, Zilliqa (ZIL) și QuarkChain.

Per ansamblu, Weiss Ratings a acordat proiectului Chainlink un scor general de C-, la fel ca EOS, OmiseGO și Qtum. În prezent, tokenul LINK se clasează pe locul 17 în top market cap și se tranzacționează cu 2.10$. În urmă cu câteva zile, tokenul a fost listat pe exchange-ul Bittrex.

CryptoZZ