În cursul zilei de luni, prețul Bitcoin a scăzut sub pragul de 7000$, iar celalate criptomonede i-au urmat traiectoria descendentă.

Unii analiști au susținut că această scădere a fost generată de noul raport al lui Chainalysis, publicat cu câteva ore mai devreme. Acesta susține că 20.000 BTC (ce valorează 137 milioane de dolari) și 790.000 ETH (ce valorează 102 milioane de dolari), rămân sub controlul „escrocilor” PlusToken.

Mai mult, Chainalysis susține că 185 de milioane de dolari în bitcoin furat au fost deja lichidați de către persoane fizice legate de PlusToken.

Lichidările propriu-zise ale PlusToken

Un trader OTC a atribuit declinul accentuat de luni spaimei generate de raport, mai mult decât de lichidările propriu-zise ale PlusToken:

„Această postare a Chainalysis poate avea ceva de-a face cu situația, stârnind un pic frica în rândul actorilor de pe piața cripto”,

a declarat acesta pentru CoinDesk.

„Nu este o știre. Nu sunt sigur de ce povestea asta a căpătat atâta amploare pe piață. Oamenii văd chestii pe Twitter și își trag propriile concluzii.”

Între timp, Marc Cuban susține că prețul Bitcoin este prea ușor influențat de speculatori. În opinia sa, problema este că aceasta criptomonedă este prea puțin folosită în tranzacții obișnuite. Pe Twitter, Cuban a scris:

”Nu trebuie să mă convingeți pe mine. Trebuie să-i convingeți pe vecini. Dacă nu văd valoare, aceasta este problema pe care trebuie să o rezolvați. Nu mă opun bitcoinului. Înțeleg fiecare argument care se face. Lumea este plină de produse și servicii grozave care nu au reușit din lipsă de consumatori … Bitcoin este disponibil în această țară și multe altele, aproape fără costuri. Procentul consumatorilor care îl aleg ca metodologie de plată sau depozit de valoare este mic. Este aproape gratuit și puțini vor să-l folosească. Dallas Mavericks a început să accepte bitcoin în 2015, dar anul trecut au înregistrat doar cinci tranzacții în total.”

CryptoZZ