Compania Ripple a depus o moțiune în procesul în care a fost acuzată că a vândut securities neînregistrate de către SEC. Mai exact, avocații Ripple solicită SEC să le pună la dispoziție documente din care să rezulte că Bitcoin și Ethereum nu sunt securities, deoarece XRP este ”o monedă virtuală similară”.

Ripple vs SEC

De asemenea, Ripple susține că SEC nu a emis niciun fel de avertisment cu privire la statutul XRP în cei 8 ani de existență a criptomonedei. Ca atare, aceasta a fost listată și tranzacționată pe multiple exchange-uri în acest interval. Avocații solicită de asemenea ca SEC să includă în documentație toate informatiile interne cu privire la XRP.

Aparent, în cele trei discuții ce au avut loc între Ripple și reprezentații SEC, autoritatea americană a refuzat să le pună la dispoziție documentele solicitate. Ca atare, avocații cer judecătoarei care se ocupă de caz să oblige SEC să le pună la dispoziție aceste informații.

”Aflarea tuturor informațiilor despre aceste fapte (fie prin comunicări interne sau externe) este relevantă pentru apărare”,

se susține în moțiune.

TradingView – Aliatul tau in trading!

SEC a dat în judecată Ripple în decembrie 2020 pentru vânzarea de securities neînregistrate în 2012. De atunci, criptomoneda a fost delistată de pe numeroase exchange-uri, iar prețul său a scăzut la sfțrșitul anului trecut de la 0.6$ la 0.25$. Anul acesta, XRP a recuperat pierderile și se tranzacționează la 0.45$ în prezent.

Este de așteptat însă ca procesul Ripple vs SEC să dureze cel puțin câteva luni, astfel încât statutul XRP rămâne în continuare nesigur.