Mențiunile de pe social media despre „sezonul altcoin” au scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, relevă o analiză realizată de The Tie. Firma de analiză a relevat că, deși mențiunile erau în creștere din iunie până în septembrie, scăderea Bitcoin sub 8.000$ a eliminat aproape complet subiectul ”altcoins”.

Este o evoluție surprinzătoare, având în vedere că dominanța Bitcoin pe piață în lunile anterioare atinsese nivelul de 70%. La momentul respectiv, se discuta despre posibilitatea ca altcoins să recâștige terenul pierdut.

vinde bitcoin

Odată cu scăderea Bitcoin sub 8000$, însă, mențiunile despre ”sezonul altcoins”, așteptat în ultimul trimestru al anului, au atins cel mai scăzut nivel înregistrat până în prezent.

Unele criptomonede au avut o evoluție relativ bună în raport cu restul pieței, însă aparent entuziasmul investitorilor este de negăsit. Analiștii TheTIE au menționat:

”După ce s-au menținut la un nivel constant între iunie și septembrie, mențiunile despre sezonul altcoins pe social media s-au prăbușit rapid în octombrie până la cel mai scăzut nivel înregistrat”.

Eșecul tokenului KIN a reamintit investitorilor că unele altcoins rămân extrem de riscante, în ciuda promisiunilor mari.

Există încă speranțe

Un „sezon altcoin”, de obicei, implică scăderea dominanței BTC, iar aceasta a scăzut de la peste 70% la aproximativ 66% în ultimele două săptămâni.


Unele active demonstrează de asemenea o lichiditate semnificativă. În prezent, BTC primește mai mult de 2 miliarde de dolari de intrări de la Tether (USDT), dar principalele altcoins atrag aproape aceeași cantitate de lichiditate. În plus, tokenurile problematice au fost eliminate de pe piață în urma presiunilor autorităților de reglementare americane.

În ciuda așteptărilor scăzute, există încă șanse pentru sezonul altcoin. În plus, indicele de teamă și lăcomie al Bitcoin a scăzut din nou spre 27 de puncte, după atingerea unui vârf recent la 41 de puncte. In prezent indicele este la 39 de puncte.

Latest Crypto Fear & Greed Index

Asta înseamnă că optimismul cu privire la BTC este în scădere, ceea ce lasă loc pentru investiția în altcoins.