Sistemul de denumire domenii distribuit Ethereum Name Service (ENS) a anunțat că va oferi suport pentru multiple criptomonede. Conform anunțului oficial postat pe Medium, acest lucru va permite ca multiple portofele cripto să folosească adrese .eth.

Până în prezent, 15 portofele și-au anunțat deja intenția de a utiliza noua caracteristică. Printre acestea se numără portofelul D’CENT, portofelul Coinbase, Bitcoin.com, Opera, TrustWallet, imToken, Portis, MyCrypto, Haven, Atomic Wallet, Squarelink, Coin Request, DexWallet, Enjin și Wyre.

vinde bitcoin

Interfața de utilizator a ENS acceptă în prezent doar adresele Ether (ETH), Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) și Ethereum Classic (ETC). În următoarele săptămâni, funcționalitatea va fi extinsă.

Integrare DNS

De asemenea, echipa intenționează să integreze spațiul de nume DNS pentru a sprijini adrese precum .org, .com și altele. Această funcționalitate a fost deja implementată pentru domenii precum .xyz, .luxe, .kred și .art. ENS intenționează să extindă suportul pentru toate domeniile de nivel superior activate DNSSEC în viitorul apropiat.

Adresele .eth au fost vândute prin intemediul unei licitații la sfârșitul lunii septembrie. Din păcate, un incident a provocat suspendarea licitațiilor până la soluționarea vulnerabilității. Un hacker a reușit să manipuleze sistemul pentru a obține 17 adrese valoroase. După câteva zile, acestea au fost returnate în schimbul unei recompense.

World Wide Web descentralizat

ENS este un serviciu de denumire descentralizat, bazat pe Ethereum. Acest sistem este diferit de infrastructura sistemului tradițional de nume de domeniu. Folosind cele mai bune modele din anii 1980, când a fost lansat, DNS are un sistem de server ierarhic controlat central de entități private.

IPFS este un sistem descentralizat de stocare de fișiere peer-to-peer. Împreună, aceste două tehnologii pot crea un nou World Wide Web descentralizat.