Aplicația de investiții cu criptomonede Abra a anunțat că va fi disponibilă în 150 de țări. Utilizatorii pot astfel să achiziționeze acțiuni, derivative și alte instrumente financiare cu Bitcoin.

Compania a lansat serviciul în luna februarie 2019, iar aplicația a fos tinițial disponibilă doar pentru utilizatorii din Statele Unite.

Prima aplicație ce permite achiziționarea de acțiuni bursiere cu Bitcoin

Aplicația reprezintă o ofertă de pionierat pentru posesorii de criptomonede – Abra este prima companie care oferă astfel de opțiuni.

“Investiția pe piețele financiare este un instrument de bază pentru a construi averea personală. Cu toate acestea, în afara Statelor Unite, cea mai mare parte a populației lumii nu este investită în active sau piețe financiare din cauza problemelor legate de acces și accesibilitate “,

a declarat fondatorul CEO-ului Bill Barhydt.

Extinderea implică, de asemenea, o schimbare a publicului țintă, compania concetrându-se pe zonele cu acces redus la instrumente de investiții.

“Abra abordează această inegalitate globală, permițând mai multor oameni să aibă un pachet de acțiuni pe piețele financiare”,

a explicat Barhydt.

Acces pentru investitori din toată lumea

Scopul acestei lansări este de a face piețele financiare ale lumii dezvoltate mai accesibile și accesibile celor din economiile emergente.

Abra oferă acum peste 50 de oportunități de investiții cu Bitcoin în acțiuni Tesla, Uber, Apple, Amazon și Google, precum și trusturile de aur și petrol.

Potrivit lui Barhydt, interesul internațional este deja tangibil. Cetățenii din Venezuela, Argentina, Turcia și chiar din Sudan s-au înscris pe lista de așteptare. Aceștia caută să se protejeze de situația economică instabilă din regiunile respective prin investiții pe piețele bursiere.

“Zeci de mii de investitori din întreaga lume s-au înscris pe lista de așteptare pentru a accesa acest nou produs revoluționar”,

a adăugat vicepreședintele Abra Willie Wang.

Ca parte a noii lansări, compania oferă o schemă de recomandare pentru noii utilizatori. Aceștia primesc un bonus de 25$ atunci când deschid un cont nou, care includ un portofel Bitcoin non-custodial. Taxele de tranzacționare vor fi, de asemenea, menținute la zero pentru restul anului 2019.

Rămâne însă de văzut cât de profitabilă va fi investiția acțiuni bursiere cu Bitcoin. În conformitate cu analizele recente, prețul acțiunilor a crescut cu 12% în acest an, în timp ce Bitcoin a crescut cu peste 130%.