Din fericire, unul dintre avantajele ecosistemului cripto este că funcționează online. Asta înseamnă că, în cea mai mare parte, restricțiile impuse de pandemie nu afectază semnificativ activitatea.

O altă consecință a confuziei economice produse de pandemie a fost o volatilitate mai mare pe piață. Asta înseamnă că traderii cripto au avut mai multe oportunități de a specula diferențele de preț.

Activitatea online per ansamblu a crescut, deoarece oamenii au tendința de a sta mai mult timp acasă și au mai mult timp la dispoziție. Așadar, cum se pot face bani din cripto în pandemie?

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Putem discuta despre două categorii de activități – cele care necesită capital de pornire și cele care nu necesită bani.

Cu capital investițional

Day trading

Tranzacționarea criptomonedelor necesită anumite abilități și experiență. Mai exact, capacitatea de a citi diagrame și de a înțelege indicatorii tehnici.

Avantajul este că nu este necesar să aveți o cunoaștere aprofundată a blockchain-ului și a diferitelor proiecte. Acest mod de a câștiga bani este mai mult despre înțelegerea acțiunii prețurilor în contextul istoric și utilizarea acesteia pentru a prezice prețurile viitoare, adesea pe termen scurt.

Pentru a câștiga bani tranzacționând criptomonede, investitorii pot cumpăra și vinde monedele în sine sau pot folosi instrumente derivate. Există numeroase platforme care oferă astfel de servicii.

Staking și lending

Mizarea criptomonedelor și împrumuturile sunt destul de similare și permit investitorilor să câștige bani cu altcoins.

Staking sau mizarea înseamnă, în esență, blocarea monedelor într-un portofel și primirea de recompense pentru validarea tranzacțiilor pe o rețea PoS. Practic, investitorii împrumută monede către rețea, pentru a-i menține securitatea și a verifica tranzacțiile.

O altă opțiune de a câștiga bani cu cripto este de a împrumuta monede altor investitori și de a genera dobânzi pentru acel împrumut. Multe platforme facilitează împrumuturile criptografice, inclusiv exchange-urile, platformele de împrumut peer-to-peer și aplicațiile de finanțare descentralizată (DeFi).

Airdrops

Airdrops sunt echivalentul crypto de a fi în locul potrivit la momentul potrivit. Unele proiecte distribuie uneori tokenuri gratuite, în funcție de anumite condiții ce trebuie îndeplinite. În general, scopul airdrops sunt generarea de publicitate și extinderea bazei de utilizatori pentru un proiect.

Stai conectat in lumea digitala!

Tokenurile obținute pot fi ulterior tranzacționate sau păstrate în cazul în care proiectul este unul promițător.

Oportunitati de a face bani din cripto în pandemie fără capital

Pentru cei ce nu au deținut niciodată criptomonede, există metode de a le câștiga fără o investiție inițială. Va trebui însă să dețineți cunoștințe de bază despre blockchain și cripto, precum și alte talente.

Un pas important înainte de a începe să câștigați bani în acest domeniu este să învățați noțiuni de bază. Goana după Bitcoin are un canal de Youtube care vă poate ajuta în acest sens.

Odată ce aveți cunoștințe de bază, puteți alege metoda potrivită din cele de mai jos.

Promovarea online a proiectelor

Ecosistemul cripto se bazează foarte mult pe marketingul de conținut, datorită faptului că majoritatea proiectelor sunt virtuale. Prin urmare, puteți crea conținut video, infografice sau articole pentru diferite criptomonede.

Există numeroase forumuri dedicate acestui tip de activități, printre care se numără Bitcointalk, Bitcoins Rewards, Coinbucks,Yours, Y’alls și Bituro.

Creare de conținut

Un alt concept a fost lansat în 2016 de Dan Larimer prin intermediul Steemit. Aceasta a fost prima platformă de socializare bazată pe blockchain. Platforma recompensează utilizatorii cu moneda sa nativă, STEEM, pentru crearea și moderarea conținutului. De atunci, numeroase alte platforme similare au fost construite pe aceeași idee, precum Read.cash, Publish 0x, Narrative, Sapien și Scorum.

Rezolvarea de taskuri

O altă posibilitate este rezolvarea de taskuri de dificultate variată pentru a obține recompense în cripto. De exemplu, platformele Cryptocurrencyjobs, Ethlance și Freelanceforcoins.com oferă numeroase astfel de opțiuni. De la marketing la bug bounties, fiecare utilizator poate alege taskurile potrivite cu talentele personale.

Job în crypto

Pentru cei care au talente ce pot fi folositoare companiilor cripto, au apărut site-uri dedicate joburilor din această industrie. Câteva exemple sunt Crypto-job.com, Coinality, bitWAGE, JobsforBitcoin și altele. În general, se caută agenți de marketing digital, creatori de conținut, web designeri sau dezvoltatori.

Dacă pandemia ne forțează să petrecem mult timp acasă, putem folosi acest timp în mod constructiv. Indiferent de gradul de cunoștințe din prezent, aveți numeroase posibilități de a vă suplimenta veniturile de acasă. Asigurați-vă însă că știți ce faceți și că nu investiți mai mult decât puteți pierde.