Analistul cripto Benjamin Cowen a publicat recent pe youtube o teorie cu privire la evoluția pieței cripto. Metoda sa se numește banda de regresie logaritmică și se referă la valoarea pe care plafonul total al pieței cripto îl atinge după o perioadă de creștere.

Cowen demonstrează că, după dispariția unei bule, capacitatea totală a pieței cripto atinge o valoare calculabilă. De exemlu, la apogeul bulei din 2017-2018, market cap-ul pieței cripto s-a apropiat foarte mult de 1 trilion de dolari. Cu toate acestea, de atunci a revenit la banda de regresie și se ridică în prezent la aproximativ 290 miliarde de dolari.

Vinde si cumpara Bitcoin folosind vTrader!

Conform acestui model, până în 2022, evaluarea totală a pieței cripto se estimeaza ca va ajunge la 10 trilioane de dolari. Binențeles, Cowen recunoaște că acest lucru este posibil sa se întample mai devreme, deoarece depinde de apariția următoarei bule.

Graficul diferenței dintre plafonul total al pieței și cel mai mic punct al benzii de regresie în timp arată că nivelurile de vârf sunt din ce în ce mai scăzute cu fiecare ciclu de piață. Aceasta susține teoria diminuării randamentelor în timp.

“Presupunând că acest comportament continuă, putem proiecta un potențial nivel de vârf peste banda de regresie pentru următoarea perioadă de creștere”,

spune Cowen.

Rezultatul potențial ar fi un market cap total al criptomonedelor în jur de 10 trilioane $ în vârful următoarei bule. În acest scenariu, plafonul pieței este probabil să oscileze în banda de regresie pentru un timp înainte de a începe ascensiunea sa.

Modelul stock-to-flow prevede un market cap de 100 trilioane de dolari pentru BTC

Un alt analist popular, PlanB, are propriul model de previziune al market cap-ului. Denumit stock-to-flow, acesta prevede că plafonul pe piață Bitcoin va ajunge la 100 de trilioane de dolari. Cota maximă de piață de Cowen de 10 trilioane de dolari pentru întreaga piață cripto nu sună atât de impresionant față de această predicție.

Desigur, un market cap Bitcoin de 100 de trilioane de dolari este prognozat pentru cândva în 2028. Creșterea proiectată a prețului în modelul S2F se întâmplă din cauza limitării artificiale a ofertei în timp. Așadar, Bitcoin va trebui să mai treacă prin două înjumătățiri de recompensă pentru a atinge acest plafon.

Asadar, capacitatea totală a pieței cripto de 10 trilioane de dolari până în 2022 este o țintă ceva mai apropiată.

La nivelurile actuale de dominare a Bitcoin, o capacitate totală a pieței de 10 trilioane de dolari înseamnă un preț BTC de peste 330.000 de dolari.

CryptoZZ