Cel mai popular exchange cripto american se va lista pe bursa Nasdaq pe data de 14 aprilie. Coinbase va pune în vânzare aproximativ 115 milioane de acțiuni prin procedura de listare directă. Cei interesați să investească în compania cripto o pot face prin intermediul firmelor de brokeraj, însă există câteva detalii relevante.

Acțiunile Coinbase se vor tranzacționa pe NASDAQ sub ticker-ul COIN. Acestea vor deveni disponibile cel mai probabil după prânz mâine, iar prețul de lansare este estimat la 400$. Este însă de așteptat ca această valoare să fluctueze, în funcție de cererea de pe piață.

TradingView – Aliatul tau in trading!

În România, există mai mulți brokeri ce oferă opțiunea de investire, de la eToro și Robinhood la serviciul premium al Revolut. Procedura deschiderii unui cont de brokeraj este similară cu cea a unui cont bancar: completezi aplicația online, atașezi dovada identității și a adresei, apoi alegi cum vrei să alimentezi contul. Poți opta pentru un transfer bancar sau varianta online cu cardul.
În cazul în care nu ați mai tranzacționat acțiuni bursiere, verificați cu atenție sistemul de comisioane perceput de broker.

Pro și contra investiției în acțiuni Coinbase

Coinbase este primul exchange cripro ce se listează pe bursă, astfel încât interesul public este foarte mare. Compania a raportat câștiguri spectaculoase în primul trimestru al acestui an, care au reflectat o creștere rapidă și un profit estimat de 730-800 milioane de dolari. Având în vedere că exchange-urile cripto sunt profitabile indiferent de evoluția prețurilor de pe piața cripto, poate fi considerată o investiție solidă.

Stai conectat in lumea digitala!

Luați însă în calcul faptul că acțiunile Coinbase nu generează dividende în prezent. Deoarece compania este încă în dezvoltare, puteți obține profituri doar dacă veți vinde ulterior acțiunile la preț mai mare. Este posibil ca situația să se schimbe pe viitor, dar în prezent este vorba despre o investiție pe termen lung.

Există de asemenea posiibilitatea ca profitabilitatea companiei să scadă dacă interesul publicului pentru piața cripto se reduce.

Ca întotdeauna, asigurați-vă că nu investiți mai mult decât puteți pierde.