Topul criptomonedelor a ”înverzit” în masă în această dimineață, cu un nou ATH al Bitcoin, Ethereum și DOGE, precum și creșteri semnificative ale celorlalte altcoins.

Pretul Bitcoin, de exemplu, a urcat la 64.500$, în timp ce Ethereum se apropie de 2400$. Moneda preferată a lui Elon Musk, DOGE, a crescut cu 50% în mai puțin de 24 de ore pentru a atinge 0.137$.

Cea mai mare parte a altcoins de top au înregistrat la rândul lor creșteri între 5 și 25% în această perioadă.

Datele Glassnode arată de asemenea că investitorii se îngrămădesc pe piața cripto – interesul deschis pentru BTC și ETH futures a atins cifre record.

”Interesul deschis Bitcoin Futures pe platformele majore atinge recorduri de peste 27 miliarde USD, pe măsură ce $ BTC atinge noi ATH-uri.”

În același timp, interesul deschis pentru ETH futures a depășit 8 miliarde de dolari.

Market cap-ul Bitcoin este în prezent de peste 1.2 trilioane de dolari, pe locul 6 în topul monedelor naționale. Odată cu depășirea pragului de 64.500$, BTC a devenit mai mare decât lira sterlină (GBP).

TradingView – Aliatul tau in trading!

Perspectivele de viitor par foarte pozitive – Stephen Kelso de la ITI Capital a explicat într-un interviu recent:

”Până de curând, brokerii, consilierii și băncile considerau criptomonedele ca fiind „prea volatile”, la fel cum au făcut-o cu mărcile tehnologice de uz casnic de acum 20 de ani, nereușind să le recunoască drept o clasă de active legitimă în sfaturile emise investitorilor. Acum, observăm o schimbare dramatică a abordării din partea administratorilor de active și averi, care își sfătuiesc din ce în ce mai mult clienții că Bitcoin este o investiție preferențială în raport cu aurul.”