Compania BitMEX a publicat recent un raport cu privire la cele mai importante companii care contribuie la dezvoltarea Bitcoin. Analiza are două aspecte – numărul de dezvoltatori angajați de companii și modul în care aceștia sunt finanțați.

Conform BitMEX, există șaisprezece companii care au angajați dedicați dezvoltării codului Bitcoin. Cele mai importante sunt Blockstream și Lightning Labs cu câte opt dezvoltatori, Square Crypto cu 7, Digital Currency Initiative a Universității MIT, Purse și Chaincode cu 6 angajați. Alte firme ce au angajați dedicați sunt DG Labs, OKcoin, Bitfinex și Xapo.

De exemplu, Blockstream are doi dezvoltatori Bitcoin dedicați, trei dezvoltatori Lightning și trei criptografi. La rândul său, Lightning Labs are cel puțin opt dezvoltatori care lucrează la software-ul Lightning open-source – soluția de scalare second layer al Bitcoin.

Ce este Lightning Network si cum functioneaza?

BitMEX a menționat că numărul dezvoltatorilor angajați nu este „un indicator perfect al contribuției generale a finanțatorului”. În unele cazuri, dezvoltatorii pot fi angajați full time, în timp ce alții lucrează doar part time.

Companii care contribuie la dezvoltarea Bitcoin prin finantarea dezvoltatorilor

Din acest motiv, compania a realizat și o analiză a celor mai activi contributori la codul Bitcoin, identificând 33 dintre aceștia. Ulterior, a încercat să identifice cum sunt finanțați. Conform raportului, o treime dintre aceștia se autofinanțează (11 dezvoltatori).

Compania Chaincode pare să fie cea mai interesată de finanțarea dezvoltatorilor Bitcoin, plătind 7 dintre aceștia. Firma este urmată de Blockstream, MIT și Square Crypto, fondată de Jack Dorsey.

Concluzia raportului BitMEX a fost că declarat că finanțarea pentru dezvoltarea Bitcoin este într-un stadiu bun:

„Concluzionăm că situația este mai sănătoasă decât a fost în trecut, în ceea ce privește disponibilitatea finanțelor, transparența și gradul de distribuție între finanțatori”,

se arată în raport.

Foarte important de retinut este ca implementarea imbunatatirilor aduse de dezvoltatori are nevoie de votul comunitatii! Nici o modificare de protocol nu este posibila fara acceptul comunitatii!

CryptoZZ