CEO-ul Blockstream, Adam Back, este de părere că Bitcoin ar putea ajunge la 100.000$ în următorii ani.

El a subliniat că există condiții macro-economice care să suțină depășirea pragului de 10.000$ în viitorul apropiat.

”Este mai aproape decât sună, dacă luăm în calcul hiperbitcoinizarea. Inflația în creștere a dolarului, ajutată de Teoria Monetară Modernă, astfel că 1 dolar va valora 10 cenți peste un deceniu sau două de nebunie monetară. Apoi 10 milioane de dolari per Bitcoin va fi echivalentul a 1 milion de dolari în banii de astăzi.

Un Bitcoin de 100.000 de dolari nu pare imposibil, dat fiind că am trecut deja pragul de 10.000 de dolari de câteva ori. Puțini se așteptau la un BTC de 1000 de dolari câțiva ani în urmă, iar cei ce preziceau un Bitcoin de 10.000 de dolari păreau nebuni.”

Predicția lui Adam Back se potrivește cu așteptările lui Ross Ulbricht, fondatorul site-ului Silk Road. În decembrie, Ulbricht a făcut o previziune de 100.000 USD din închisoare.

Volumele de tranzacționare au crescut

Pragul de 100.000 de dolari este noua țintă a predicțiilor, deși intervalul în care aceasta va fi atinsă nu este clar. Analizele tehnice relevă că următorii ani sunt foarte promițători, iar evoluția prețului va fi una pozitivă.

La începutul acestui an, Bitcoin s-a dovedit într-o formă mult mai bună și a ajuns cu ușurință la nivelul de 8.000 de dolari. Volumele de tranzacționare au crescut, iar piețele futures cresc ritmul. Noua combinație de tranzacționare pe bază de instrumente derivate și spot poate duce la un nivel mai ridicat al prețului.

Faptul că numărul de monede ce vor intra pe piață în a doua jumătate a anului 2020 este un alt argument ce susține o creștere de preț. În momentul de față, majoritatea ”balenelor” își păstrează criptomonedele deținute și continuă să acumuleze în așteptarea creșterilor de preț.

CryptoZZ