După cum arată căutările pe siteul nostru, românii sunt în plină goană după bitcoin. Cu siguranță că a ajuns și la ei vestea că moneda digitala Bitcoin bate record după record la capitolul preț și vor să speculeze puțin valul.

Nu e nici o problemă în asta – să auzi despre o oportunitate de investiție și să vrei să profiți de ea. Eu am însă alte temeri. Este vorba de utilizatori care acum caută pentru prima oară ”cum fac rost de bitcoin repede” ”cum se face un bitcoin” și alte asemenea fraze novice, care mă fac să mă tem pentru cât sunt ei de fapt de pregătiți să intre în ecosistem.

Voi face o instrucțiune rapidă pentru voi, începătorii, care sper să vă ajute ca la prima mare investiție în bitcoin să nu vă ”ardeți”.

Adevărul adevărat este că intrați pe piață puțin cam târziu. Regula este ”buy low, sell high” (cumperi ieftin, vinzi scump), ori acum prețul este pe val. Valul ar putea să continue. Unii spun că până la 1200, alții că până la 2000 și cei mai mulți că niciodată nu va mai fi atât de ieftin ca astăzi, în orice zi te-ai afla. Ideal ar fi fost ca până în vară deja să aveți stocați ceva bitcoini cumpărați la 6-700 de dolari. De reținut este că nu e exclus ca prețul să aibă o corecție, o consolidare, sau să se dezumfle bula pentru perioada următoare. Așadar, ca pe orice piață, nu investiți mai mult decât vă permiteți să pierdeți și nu tratați cu superficialitate această tehnologie.

Nu-i nimic, piața bitcoin este, din fericire pentru toată lumea care investește, deflaționară. Prețul bitcoin se va aprecia în timp, chiar dacă va avea pendulările lui. Este important însă să înțelegeți ce aveți de făcut pentru a stoca acei bitcoini cumpărați în siguranță.

ro.exchange

Cum fac rost de bitcoin repede? Crearea portofelului

În primul rând ai nevoie de un portofel bitcoin pentru a-i stoca. Pentru că moneda bitcoin este de fapt informație stocată pe calculator, fisele le vei stoca într-un soft de calculator securizat.

Există o întreagă serie de portofele bitcoin, la fel cum există multe mărci de poșete. Pentru că vreți să faceți rost de bitcoin repede, o să vă dau doar 3 exemple rapide de portofele considerate sigure, pe care le puteți descărca gratuit de pe internet.

Copay este până acum unul dintre portofelele preferate în comunitatea de veterani și este foarte ușor de folosit. Îl puteți descărca aici iar mai jos aveți un material video explicativ pentru cum îl configurați.

Mycelium Electrum este alt portofel de încredre. Atenție, alegeți ELECTRUM, care este varianta ”ușoară” de portofel. Asta presupune că nu aveți nevoie să descărcați întregul blockchain (registrul în care ajung toate operațiunile făcute în economia bitcoin). Dacă descărcați întregul blockchain pe calculator, aveți o oarecare siguranță în plus, dar asta înseamnă că trebuie să așteptați aproape două zile să se descarce întregul registru, iar eu voi presupune că vă grăbiți. În rest este un portofel sigur, fără probleme și bine întreținut de dezvoltatori. Puteți descărca portofelul Mycelium Electrum aici. Mai jos aveți instrucțiunile de instalare pentru Mycelium Electrum.

Multibit este un alt portofel care nu descarcă întregul blockchain (la fel ca și CoPay sau Mycelium Electrum) și care are un grad de securitate bun. Interfața este ceva mai săracă, nu este neapărat un portofel pentru esteți, dar își face datoria. O singură observație – eu am întâlnit un bug care mi-a cam stricat ziua, dar care este ușor de rezolvat. Uneori, tranzacțiile făcute către sau dinspre portofel, deși înregistrate, apar ca fiind în așteptare. Nu trebuie decât să apăsați pe ”repair wallet” și problema se rezolvă de la sine, nu pierdeți nimic. Puteți descărca Multibit aici.

Acestea fiind spuse, este deosebit de important un lucru – veți primi o parolă atunci când vă creați portofelul și o serie de cuvinte aleatorii, în limba engleză. Acestea sunt FOARTE IMPORTANTE și nu trebuiesc uitate sau pierdute. Scrieți-le pe o foaie de hârtie, este de preferat să nu le stocați pe calculator. Scrieți toate aceste date cu foarte mare atenție și, înaitne să cumpărați, faceți câteva teste pentru a vedea dacă puteți să vă deschideți portofelul. Parolele pe care le veți primi sunt singura cheie de acces către un portofel super-securizat (cu grad de securitate militar!!!). Dacă nu aveți aceste parole, nu vi le poate furniza NIMENI, la fel cum se întâmplă cu adresa de email când vă uitați parola, pentru că nimeni nu le știe. Cu bitcoinul, sunteți propria bancă, asta înseamnă că purtați responsabilitatea stocării valorilor voastre. 

Cum fac rost de bitcoin rapid? Cumpărarea de pe schimburi

Dacă vreți să faceți rost urgent de bitcoin atunci scoatem din ecuație varianta în care acceptați bitcoin în afacerea voastră, îi cereți șefului să vă plătească salariul în bitcoin sau îi minați cu aparate de dicate. Singura variantă vă rămâne un schimb de valută electronică. Exchange-urile primesc bani pentru bitcoin și bitcoin pentru bani la orice oră din zi sau din noapte.

Trebuie să fiți pregătiți, este foarte posibil să dureze cam 12 ore să intrați în posesia fiselor, dar nu trebuie să vă alarmați, odată ce ați verificat dacă s-a făcut tranzacția pe blockchain.info (veți vedea în paragrafele următoare la ce mă refer) bitcoinii sunt ai voștri, garantat.

Aveți nevoie doar de un cont bancar de pe care să puteți să faceți tranzacția către un schimb de criptovalută și de un cont la schimbul respectiv.

Arunca un ochi la ce e nou in Bitcoin!

Multe dintre schimburile din afara țării –Binance sau eToro – au o procedură de verificare a conturilor care poate dura până la două săptămâni. Dacă însă sunteți presați de timp, vă puteți crea un cont la schimburi mai flexibile. Schimbul românesc Cryptocoin este un astfel de exemplu.

Înregistrarea este destul de simplă și de directă. Urmați procedura obișnuită pentru înregistrare și notați-vă numele de cont și parola într-un loc sigur.

Pentru o mai bună securitate creați autentificarea în doi pași:

Instalați pe telefon Google Authentificator sau Yubikey. Odată ce v-ați logat, veți accesa din profil (iconul din dreapta sus) secțiunea securitate. Alegeți formula de verificare (prin Google sau Yubikey) și scanați codul QR afișat cu telefonul mobil.

Pentru încă un strat de securitate, adăugați maxim 5 IP-uri de încredere de pe care se pot face tranzacții prin Cryptocoin .

Puteți începe să faceți operațiuni. Butoanele sunt destul de intuitive și pentru începători: depuneți bani fiat (euro, dolar sau leu românesc) din secțiunea depuneri.Odată ce aveți lei în cont, puteți cumpăra prin ordin instant bitcoinii de care aveți nevoie.

Funcționalități ceva mai avansate și foarte utile pentru traderi sunt ordinul stop și ordinul limită. În acest fel, setați comenzi automate:

  • veți cumpăra sau vinde bitcoini când prețul ajunge la o anumită sumă
  • veți cumpăra sau vinde bitcoini când prețul scade sub/crește peste o anumită sumă

Dacă întâmpinați dificultăți, puteți accesa chatul instant din partea dreaptă jos, unde este asigurată asistență tehnică în permanență.

Cum verificați dacă tranzacția voastră a fost făcută

În funcție de tipul de portofel pe care îl folosiți, după ce ați făcut o tranzacție o puteți verifica pe blockchain.info, unde se află registrul tuturor tranzacțiilor, atât cele executate (din momentul în care a apărut moneda bitcoin) cât și cele în așteptare. Fiecare tranzacție are nevoie de o serie de confirmări electronice înainte să se percuteze (în condiții normale, opt confirmări ar trebui să fie suficiente). Asta înseamnă că mai multe noduri din rețea verifică validitatea tranzacției.

De obicei aveți opțiunea direct din exchange sau din portofel să verificați statutul tranzacției, iar butonul de verificare este vizibil.

Dacă nu vă orientați prea bine, atunci intrați pe site-ul blockchain.info. Copiați adresa publică a portofelului (este vorba despre o serie alfanumerică, arată cam așa 15UVYs6LbcMmCaY8ruZH7c8EmNEvGXPTdW)  și introduceți-o în fereastra de SEARCH din colțul din dreapta-sus. Vă va apărea statutul portofelului și veți avea trecute aici toate tranzacțiile în așteptare și numărul de confirmări. Odată ce vedeți tranzacția în așteptare, puteți fi siguri că tranzacția a fost percutată de registrul electronic și puteți dormi liniștiți.

Odată ce tranzacția de bicoini s-a executat și a fost confirmată, pentru siguranța banilor este recomandat să vă mutați fisele într-un portofel propriu în loc să îi lăsați în portofelul de la exchange. 

Felicitări, acum aveți bitcoini ! Aveți grijă de ei și tratați-i cu aceeași responsabilitate cu care tratați banii fiat.

Măsură de urgență

Datele de mai sus sunt măsuri pentru cei care vor să cumpere urgent bitcoin pentru a specula ce a mai rămas (probabil) din bula de preț. Pentru a participa la acest ecosistem, vă sfătuim și insistăm să vă faceți o documentare mult mai riguroasă, care include măsurile de siguranță pe care trebuie să vi le luați când lucrați în lumea virtuală cu sume de bani, ce înseamnă cu adevărat bitcoinul, care sunt semnele de pe piață care arată posibila direcție viitoare a prețului și alte date care țin de monedele electronice.

Bitcoinul este încă o monedă cu un grad mare de volatilitate. Dacă vă orientați corect, puteți câștiga sume mari de bani, dar nu vă închipuți că este acea ”metodă rapidă de a te îmbogăți de acasă”, pentru că de fapt nu există așa ceva. Pentru a administra corect un cont electronic de monedă digitală aveți nevoie de cunoștințe în plus. Considerați acesta avertismentul nostru, rămâneți conectați la piață și contactați-ne la contact@goanadupabitcoin.ro sau pe contul de Facebook pentru orice întrebare. Editorii noștri vă vor sprijini cu informații suplimentare.

 

Daca nu ai gasit in acest articol ce cautai, incearca si aici!

CryptoZZ