Valul de investitori retail în fenomenul GameStop s-a lovit rapid de problema centralizării din sistemul financiar tradițional. Aplicațiile de tranzacționare pe bursă precum Robinhood și Ameritrade au blocat temporar accesul la anumite tipuri de investiții, demonstrând nevoia de descentralizare.

Aparent, o serie de oamenii au descoperit avantajele oferite de piața de criptomonede, care are mult mai puține restricții de acest tip.

Exchange-urile cripto au intampinat dificultăți tehnice

Exchange-urile cripto Binance, Bitrue și Kraken s-au confruntat cu dificultăți tehnice în gestionarea unui val masiv de utilizatori noi. Toate cele trei platforme au raportat săptămâna aceasta probleme de gestionare a traficului și a numărului mare de comenzi.

Stai conectat in lumea digitala!

Pe 29 ianuarie, Binance a suspendat temporar retragerile după ce s-a confruntat cu un număr semnificativ de utilizatori care au intrat pe platforma sa. Suspendarea a avut loc simultan cu suspendarea tranzacțiilor GameStop din aplicația Robinhood.

Între 29 și 30 ianuarie, conturile noi create pe Coinbase au fost confirmate cu întârziere din cauza numărului mare. În plus, volumele mari de tranzacționare au generat confirmări îndelungate pentru comenzi.

La rândul său, Kraken raportează „probleme de conectivitate” începând cu 1 februarie din cauza traficului foarte intens. Platforma a dezactivat temporar opțiunea de înregistrate de noi conturi „din cauza cererii extrem de mari”. Bitrue a raportat probleme tehnice similare din cauza numărului mare de vizitatori.

Portofele noi înregistrate, in crestere rapida

În același timp, graficul de portofele noi înregistrate pe Blockchain.com și Coinbase arată o creștere rapidă anul acesta. De exemplu, Blockchain.com raportează în prezent peste 66 de milioane de portofele Bitcoin.

Conform Bitinfocharts, numărul de adrese active zilnic în rețeaua Bitcoin a fluctuat între 900.000 și 1.1 milioane în luna ianuarie a acestui an.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Influxul de noi utilizatori și activitatea intensă de pe iață a avut un efect pozitiv asupra prețurilor criptomonedelor. Pretul Bitcoin a depășit valoarea de 35.000$ în ultimele 24 de ore, iar Ethereum a depășit 1400$. Per ansamblu, majoritatea criptomonedelor au primit un imbold și înregistrează creșteri de preț săptămâna aceasta.