În cursul zilei de ieri, Ethereum a atins un nou record de preț de1570$, după mai multe tentative de depășire a ATH-ului. Conform analiștilor, cererea de pe piață atinsese niveluri record cu câteva ore înainte de creșterea prețului. Faptul că Grayscale a cumpărat ETH în valoare de 37.6 milioane de dolari a sprijinit acest trend ascendent.

Un semnal pozitiv este reprezentat de faptul că ETH nu a înregistrat o scădere bruscă după ATH, așa cum s-a întâmplat cu Bitcoin de exemplu. Ca atare, analiștii sunt optimiști în legătură cu viitorul criptomonedei. Dacă se reușește depășirea pragului de rezistență de 1600$, pe termen mediu criptomoneda ar putea ajunge cu ușurință la 1800$.

Numărul de adrese ETH creste

În plus, cercetătorii de la IntoTheBlock au arătat că activitatea din rețea a revenit la cifrele din ianuarie 2018.

„ETH a depășit nivelul de 1.500 de dolari pentru prima dată și a intrat într-un trend ascendent. Și pentru a sărbători ATH, iată câteva date relevante: activitatea de tranzacționare on-chain a revenit la nivelul din ianuarie 2018 (în medie 1,16 milioane zilnic) și există în prezent 52,38 milioane de adrese care dețin ETH (o altă valoare record)”.

Numărul de adrese ETH creste la cea mai mare rată. Valul de noi investitori retail rămâne puternic, în ciuda creșterii prețului de gas. Furnizorul de date Santiment arată că adresele Ethereum continuă să apară la cea mai ridicată rată, indicând interes în creștere din partea publicului.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Imediat după ce ETH a înregistrat un nou ATH, pretul Bitcoin a înregistrat la rândul său o creștere până la 36.800$. De altfel, trendul ascendent se manifestă la aproape toate criptomonedele de top, cu procente între 3 și 15%.