Site-ul Coindace a realizat profilul statistic al utilizatorilor de Bitcoin, pe baza datelor Google Analytics.

Conform acestor date, cripto-entuziaștii duc o viață destul de plictisitoare. Majoritatea sunt interesați de servicii financiare, investiții, computere și cam atât. Un procent extrem de scăzut – 3% – au demonstrat interes pentru dating, călătorii sau filme.

Profilul statistic al utilizatorilor de Bitcoin

Utilizatorii de Bitcoin – bărbați între 25-35

90% dintre utilizatorii de Bitcoin sunt bărbați – un procent ce este reflectat și în industria blockchain în general. În ce privește vârsta, cea mai mare parte au între 18 și 45 de ani – aproximativ 10% abia au atins majortatul, în timp ce doar 1.65% au peste 65 de ani. Categoria 35-44 de ani reprezintă aproximativ 30%, ceea ce înseamnă că jumătate fac parte din categoria milenialilor.


Cei mai mulți utilizatori Bitcoin se referă la ei înșiși ca “investitori avizi” și “technofili”.

Utilizatori de desktop

În ciuda vulnerabilităților Google, Chrome este în continuare browserul numărul unu pentru 62,46% dintre utilizatorii Bitcoin. Numai 1,76% utilizează un browser cu setări de confidențialitate, cum ar fi Opera.

Profilul statistic al utilizatorilor de Bitcoin
Este totuși de remarcat că Google Chrome are peste 90% din cota de piață globală atunci când vine vorba de motoarele de căutare. Totuși, doar 60% dintre utilizatorii Bitcoin urmează trendul.

Profilul statistic al utilizatorilor de Bitcoin arata ca majoritatea optează pentru a folosi versiunea desktop în defavoarea celei de mobil.

La prima vedere, acel fapt nu pare prea interesant. Cu toate acestea, se apreciază că aproape 80% din utilizarea internetului se realizează pe mobil. În ciuda acestui fapt, un procent de 75% dintre utilizatorii Bitcoin rămân pe un desktop.


Cel mai probabil, motivația este că tranzacționarea necesită adesea mai multe ecrane. Utilizatorii se simt mai comod pe Mac sau PC, decât pe smartphone.

Portofelele sunt pe mobil

Acesta poate fi o statistică descurajantă pentru furnizorii de portofel mobil. Este, de asemenea, un alt indicator major al modului în care gradul de utilizare poate fi îmbunătățit pe versiunea de desktop.

Portofelele precum Ledger Nano X au avut tentative de a împinge oamenii spre telefonul mobil, dar aparent utilizatorii nu sunt încă pregătiți.

Statisticile complete realizate de Coindace se pot regăsi aici.