O analiză realizată de Bizzabo relevă că participanții la evenimente cripto sunt în procent de 80% bărbați. Cu toate că descentralizarea promovează egalitatea sexelor, este clar că evenimentele sunt dominate de bărbați.

Bizzabo a studiat mai mult de 100 de evenimente cripto din 15 țări pentru a realiza raportul. În timp ce procentul femeilor era diferit între diferite țări, acesta era în continuare sub 25%. În medie, femeile au reprezentat doar 21% dintre participanți.

Raportul a arătat, de asemenea, că majoritatea vorbitorilor sunt bărbați, uneori la un raport de la 1 la 25.

cryptocoin

Disparitatea reflectă cifre similare din industria tehnică. Această industrie a fost pusă sub semnul întrebării pentru disparitățile sale enorme de gen. În ciuda campaniilor privind egalitatea de gen, nu s-au schimbat multe lucruri. Potrivit co-fondatorului Bizzabo Alon Alroy, în unele conferințe, discrepanța este absolut ridicolă.

”Ca și industria tehnologică, în ansamblu, există o lipsă de diversitate a genului în spațiul general al monedelor digitale. Vedem acest lucru reflectat în participarea la aceste evenimente, precum și vorbitorii. O conferință cripto a prezentat recent 84 de bărbați pe scena și trei femei. Asta trebuie să se schimbe.”

Cele mai multe evenimente cripto au fost organizate în Statele Unite

Analiza Bizzabo a relevat că SUA a dominat conferințele cripto cu o marjă imensă. Raportul a arătat că participanții din SUA au reprezentat 43% din total. Pe locul doi s-a aflat Marea Britanie, cu 28% dintre evenimente. Belgia și Canada au fost al treilea și respectiv al patrulea la cinci și, respectiv, trei la sută. Israel, Hong Kong, China și Australia au reprezentat câte un procent.

În ce privește industriile participante, sectorul financiar a condus cu 26%. Tehnologia informației, software-ul informatic, internetul, băncile și firmele de capital de risc au contribuit, de asemenea, la conferințe.

Femeile în cripto

De-a lungul timpului, numărul femeilor din lumea cripta a fost mic. Cu toate acestea, cele care s-au implicat au un impact mare.

Una dintre acestea este Blyther Masters, fostul director executiv al lui J.P Morgan. Ea a demisionat din postul ei în bancă în 2015 și sa alăturat companiei Digital Asset Holdings, un cripto-startup pe care l-a condus timp de trei ani.

Masters a renunțat la poziția ei odată cu lansarea proiectului în luna decembrie a anului trecut, dar continuă să lucreze în companie. Masters este creditată că a oferit industriei cripto o mulțime de credibilitate pe Wall Street și ajută la fortificarea relațiilor cu reprezentanții acestei industrii.

În luna octombrie a anului trecut, Blyther Masters a făcut un apel la industria serviciilor financiare pentru lipsa diversității de gen. Într-o cină anuală de la London Metal Exchange, Masters a îndemnat participanții să creeze oportunități pentru fiicele lor. La evenimentul respectiv, din aproape cincizeci de membri, doar cinci erau femei.

Ea a declarat:

”Îmi imaginez că unii dintre voi aveți fiice care sunt sau care vor intra în forța de muncă. Sper că veți îmbrățișa importanța creării de oportunități mai bune pentru acestea. Nu e de datoria mea să vă atrag atenția. Depinde de dvs. să credeți că merită să luați măsuri.”